nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Sunday, December 31, 2006

nyår 2006

Gott nytt år till er alla!

Friday, December 29, 2006

en kokt med bröd


Man blir trött och grinig av att och lägga pussel för länge. Idag tog Nora och jag bussen till centrum, tog en varmkorv och åkte hem. Skönt med lite luft och trängsel.

Thursday, December 28, 2006

julresumé


Julen är slut men inte våran ledighet.. Så förutom sena kvällar och inte långa sovmornar lägger vi pussel i hundraåtti, leker med nya dockan Klara och äter julmatsrester förstås. Bara njuter med andra ord.

Vi har haft en jätteskön jul hemma hos farmor och farfar ute i skogen. Väl tillbaka i förorten hade vi släktträff. Förutom en maträtt var tar man med sig sina fruar, män och barn, ex-makar och ex-fruar. Det blir en undebar tillställning som vart tradition i typ över 30 år. Det är alltid lika spännande att se småknoddarna som tillkommit men också lite skakigt att se "minstingarna" som växt upp till vuxna människor. (Det blir så defenitivt att jag inte bara är 20-nånting längre)

Nu ska vi planera för nyår. Sex vuxna, tre 2-åringar och en lillis. Det blir asbra, asmysigt och asroligt. Och hur vilt som helst..

Thursday, December 21, 2006

cerattjuv

"Nån" har med sitt lilla finger grävt ur hela mitt cerat. Jag bara undrar vart hela stiftet tog vägen? I soffan? I lilla magen? Ingeggad i min mysfilt?

Wednesday, December 20, 2006

1 år av byggdamm

Den 12:e december förra året flyttade vi in i vårt hus.(Efter att ha bott 3mån hos min morsa). Undervåningen var fortfarnde byggarbetsplats; upprivna golv och lots of byggdamm. I ljuset av en bygglampa stod vi med en 1-åring på armen och lagade mat på en kokplatta. Inget gormémat som ni förstår. Det är ett under att vi fortfarande är ihop men idag kan vi iallafall garva åt det vilket jag defenitivt inte gjorde då.
Ett år senare får jag ägna mig åt det som jag tycker om - sätta upp tavlor, handla fina detajer och lite färgsättning. Idag har vi satt upp en tavellist och fyllt den med sköna böcker och ramat in ett fantastiskt foto på Nora. That i like.

Monday, December 18, 2006

nöjd

Gud är god och jag är grym!! Jag fick jobbet, 55 sökande och jag fick det. Hon ringde idag och jag börjar i mitten av januari. Så dj-a sweet...

Friday, December 15, 2006

Edward Norton

Jag börjar bli som snubben i Fight Club som springer på olika beroendemöten fast jag springer på jobbintervjuer. (Japp, jag har vart på ännu en intervju) Snart finns det inte en sjukhusentre i hela Stockholm som jag tvärnitat på och svettig av nödighet sprungit in på toaletten för att sen asnervös pallra mig in på en intervju. Fast nu vet jag vart jag vill jobba, jag kan knappt sova för att jag drömmer om en tjänst på det där stället. Please, jag skulle verkligen passa hos er!!

Monday, December 11, 2006

katten Kajsa


I fredags på vägen hem från dagmamman mötte vi en jättesöt och kelig liten kattflicka. Nora sa att katten heter Kajsa. När vi vi kom hem var Nora katten Kajsa hela eftermiddagen. Hon kröp på alla fyra, jamade och ville bli kliad. Hon till och med startade en catfigth - katten Assar sneade ur och rev Nora på benet varav Nora börjar stortjuta "Katten Kajsa är lesseeeen, Assar rev henne. Buhuuubuhu". Riktigt svårt att hålla sig för skratt men det lugnade ner sig tills pappan kom innanför dörren. Så fort Nora/Kajsa hörde nyckeln i låset blev hon lika ledsen igen och tårarna sprutade. Pappans oförstående min, när Nora hulkade fram att Assar rivit katten Kajsa på benet, var obetalbar.

Sunday, December 10, 2006

nasty söndag

Hur hemskt är det inte att drömma att man ligger på stranden i Thailand och sen vaknar bakis hemma på soffan? Jag gjorde de nyss. Nu känner jag mig alldeles nere och lurad.