nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Tuesday, December 27, 2005

Mocke


Dockspis, minifåtölj,lampa, sandlåda, inramade fotografier, kläder, lego, potta mm mm
Men helgens kanske roligaste ord är "Mocke" som betyder morfar.. "Mocke" själv blev mindre imponerad och sa surt att det lät som "mocka skit". Jag skrattar fortfarande.

Tuesday, December 20, 2005

tonten och apt-möte


Även i år slängdes julen rakt i ansiktet på mig. Det är redan julafton på lördag och här står jag mitt i byggdammet och har knappt köpt en enda julklapp. Julpynt har aldrig vart min starka sida så det är inget ovanligt att tomtar, kransar och annat pynt saknas men i nu har jag inte ens köpt en hyacint.
Nora har fått smaka på julstress hon med, Idag var hon med på ett extra inkallat möte på jobbet (Shit, va karriärsaktigt det låter :)) När min chef stod vid blädderblocket och snackade omorganisering satt Nora och ropade "manna" högt och enträget ,vilket betyder mandarin, så hon fick 2 mandariner i snabb takt. Nora hade kanske haft en hektisk dag och var extra hungring då de haft besök av tomten hos dagmamman. Hon sa "tonten" säkert 100 ggr på vägen till mötet.

Sunday, December 18, 2005

eget rum

Vi har fixat i ordning Noras rum nu i helgen. Det innebär att hon sover i eget rum och jag kan läsa böcker igen. Visst jag har läst lite på jobbet (nattjobbet) men det är inte samma sak som att ligga i sängen och läsa. Det är verkligen mittt bästa sätt att somna på; läsa tills ögonlocken blir vråltunga och sen bara toksomna. Eller när man har en bra bok så man längtar hela dan efter att få gå och lägga sig och läsa. Jag haren hel kasse med böcker som väntar så tjing tjing.

Friday, December 16, 2005

faan oxå


Nora börjar snacka mer och mer. Hon härmar nästan alla ord man säger. Nästan alltid jättecharmigt; dock inte i morse när jag svor och hon säger efter. "Oops!"
En liten Nora-palör.
Kakka = katten
Bumba = dumma. Måste berätta om hur katten rev henne då säger hon "bumba" och viftar med handen. Vi frågar "vem är dum?" Hon svarar "Kakka"
Binda = (salt)pinne
Bell = Isabell; Malins lilla
Köök = söt
Baan = banan
måle = gucamole

Sist men inte minst använt "Däh" Typ där och änvänds till allt, 90 tusen ggr per dag

Monday, December 12, 2005

försvunnen luva

Det är Luciatåg imorgon och vi kan inte hitta Noras tomtemössa (Panik!)men säg vad vi hittar i detta kaos (vi har flyttat in i radhuset). Så nu midnatt ska jag sätta igång och leta tomtemössa samtidigt får jag väl föröka leta rätt på videokameran. Suck! Jag får väl meddela imorgon om(?) eller hur mycket jag bölade under Luciatåget.

Obs! Läs minnas: minnert.blogspot.com Hysteriskt roliga bilder!