nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Wednesday, March 29, 2006

Åka Tajlan

Det är svårt att lägga ett charmigt barn och verkar Nora veta exakt vad som ska sägas för att vinna lite tid. Ikväll ställde hon sig upp i sängen (miljonte ggn) och sa "Åka Tajlan" Då är det svårt att vara Anna Wahlgren-hård utan vi började gapskratta, och Nora skrattade hon med..Skitnöjd! När Thailand inte funkade längre så ropade Nora på Jörgen, lutade sig framåt och började till viska istället.

Friday, March 24, 2006

G

Nora är fortsatt sjuk med hög feber och efter att ha kört en restrektiv sockerlinje med henne i 1 1/2 år, förutom när morfar är barnvakt?!, känns det oerhört märkligt att erbjuda henne Festis och glass till frukost. Allt för att få henne att äta nånting, detta efter hon hade nobbat både välling och lite smörgås. Hon såg ut som en liten urvriden trasa där hon satt i mitt knä, glansiga ögon som hängde på halvstång, glödhet och bara ville mysa; inlindad i sitt täcke.

Skönast var ändå min kompis G som avundsjukt påpekade att livet som liten sjukling lät ganska bra. "Jag vill också ha Festis och glass till frukost! Kan jag komma på en gång?"

Thursday, March 23, 2006

täcken

Nora är sjuk igen och det verkar som hennes täcke blir extra viktigt då. Hon upprepar "täcken" hela tiden och vart vi än går så ska täcket med. Det är inte lätt att varken att ta av en tröja eller äta lite när hon vägrar släppa "täcken". Jag gjorde misstaget att tvätta hennes påslakan idag; hon stod vid tvättmaskinsluckan, sträckte tårögd handen mot glaset och upprepade "tack" ett antal gånger och när det inte fungerade så så skrek hon i falsett "Nora täcken" dvs Noras täcke. Hon fick tillbaka det lite fuktigt men det verkade inte göra nått.

Sunday, March 19, 2006

snurrigt

Sakta men säkert kryper vårt avresedatum närmare och det känns ju ganska ok att dra för att sen komma hem till våren. Det ska bli hur häftigt som helst att resa så långt och så länge med Nora medn sen är det ju första gången så man har ju inte riktigt koll på vad man vehöver och vad som är överkurs. Men det snurrar på rätt bra i skallen - solskyddsfaktor, febernedsättande, laktosvälling, snuttetäcket, leksaker... Det slutar väl med att Nora har 3 resväskor fulla med grejer sen har vi glömt våra prylar.

Wednesday, March 15, 2006

NEJ

Nora har,med råge, kommit på att man kan säga NEJ och även visa det med kroppen också. Den dagliga morgonrutinen består av att jaga henne för att få på henne ytterkläderna och när man väl fångat in henne hänger och kränger hon som en ilsk daggmask. Påklädningsprocessen är bara en del i rutiner. För det ska ju borstas tänderna och hur lätt är det när hon vägrar öppna munnen? Knepet att fråga hur lejonen gapar funkar oftast. Men trots svettattacker, bubblande ilska och tidspress är det verkligen svårt at bli riktigt arg för hon skratttar och har bara bus i blicken. Efter hårt slit ska man få henne mot och in i bilen vilket inte heller är helt lätt :)Sen undrar mina kollegor varför jag ser så trött ut när jag kommer till jobbet!
Nya ord är:
Mackaroner = Mackatjutter
Knäppa = Pippa (hysteriskt roligt varje gång)
Älskar = Älkar
morfar = Numera Mojka

Tuesday, March 07, 2006

Sportnörd

Våran dotter är på god väg att bli en sportnörd och jag skyller ALLt på hennes pappa. Igår var det fotboll på TV och när hon upptäckte det sträckte hon upp armarna i luften och skrek "mååål".
Hon har en Hammarby-nalle, kallad Bajaren, som hon kramar så sött vid läggdax. (En gång när jag skulle säga gonatt till henne hör jag henne säga "natt natt" till nallen. Söta lilla barn!) Men när Jörgen frågar "Vad säger Bajaren?" så svarar hon sjungandes "Hammar-Hoo Hammar-Hoo" Måste ladda videokameran för att filma henne då. hon är såå söt och så nöjd.

Friday, March 03, 2006

tryckfel eller inte

Noras feber har stigit igen och snorsaneringen får vänta:( Så förutom Noras temperatur tar detta min energi. Få människor som förekommer i media irriterar mig så mycket som hon gör. Jag kan inte säga exakt vad det är hon gör/säger som får mig att se rött. Ilskan jag känner när hon, med eller utan pojkvän, förekommer i Aftonbladets Söndagsbilaga har trots allt lagt sig till hanterbar ilska; tidigare blev jag tokilsk och ältade fenomenet "BB-Linda" i timmar. Förutom att hon ens får utrymme i media undrar jag över henner svar på frågan "Kan man vara feminist och playboy-tjej samtidigt?" Då svarar hon typ "man kan vara både blondin och silikontjej". Jaha, jag trodde det var en förutsättning men va f-n är det för svar på frågan??? Svarar hon så eller är det tryckfel? Jag vet ju vad jag tror.