nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Thursday, June 29, 2006

Familjen


I alla vänta-barn-böcker så finns det alltid ett kapitel som heter När två blir tre men det står aldrig nånstans om när två blir 17. Jag delar för tillfället säng med Daddy J och Nora (så klart) men även Lilla hunden, Nasse Puh, Niinen, Pricken, Herr Nilsson, mamma Mu,Bajaren, Älgen och Pluto m.fl. Dom här småkompisarna är jätteviktiga för Nora och vid sängdax räknas alla in och det är väl ok men det är värre när hon vaknar mitt i natten och ALLA ska med in i vårt sovrum. Glöm inte att täcke-kudde ska me.. Imorse vaknade jag att Nora skrek glatt "Sovit färdigt nuuu" sen kom Mamma Mu och Herr Nilsson flygande rätt i ansiktet på mig. Inte ens feber hindrar Nora från att studsa upp och le mot hela världen. Men å andra sidan ler hon för hela familjen vid den tiden på morgonen..

Tuesday, June 20, 2006

Sverige - England 2-2 , eller?

Om jag vann en massa pengar (på nån lott som jag aldrig köper..) skulle jag anställa 1. Personlig tränare 2. Personlig shoppare 3. Personlig dietist och kanske en "hustomte" på halvtid. Ni förstår va?! Jag är Pippi Långstrump personifeierad. En slarv-Maja med ingen framförhållning. Imorgon är det min favvo-träning och jag SKA komma iväg. Puha!!!

Saturday, June 17, 2006

judo


Nora har börjat på Judo och har imponerat stort. Hon har numera svart bälte. Här möter hon sin värsta motståndare i deras viktklass, Emilia. Skämta´bara.. En dunderkram bästakompisar emallan.

Saturday, June 10, 2006

prepubertal blöjis


Livet med en (snart) 2-åring är överaskande. Häromdan var jag och Nora inne på Åhlens för att köpa en solhatt till henne, jag hittade en skitcool keps på killavdelningen. Typ army med små ödlor i grått, brunt och grönt. Jag skulle prova den på Nora varpå hon lägger armarna i kors och säger "Lillar INTE, häng baka kepsen". Va?? Jag trodde ungarna blev prepubertala i 11-års åldern, inte när de är små blöjisar. Jaha, gapskrattade hängde jag tillbaka kepsen. En annan dag i en annan affär hittade jag då en flickig liten solhatt i pastell. Den blev godkänd på en gång "Miiiiiiiiiiiiiin mössa". Så pass godkänd att hon numera inte vill ta av den.

Den 29:e Maj skrev jag om Båstad. Min mamma som då vart barnvakt i Båstad sa lite låstats surt "Du nämde ingenting i bloggen om att hon (Nora) vaknade kl 06, och tyckte jag skulle göra kullerbyttor då" Nä, jag nämde aldrig det men nu nämner jag min mamma. (För jag tror att det är de hon vill) Mamma: Kolla in minikopian av dig :)

Tuesday, June 06, 2006

pollen

Jag bloggar så sällan för jag lider av pollenallergi. Jag har nånstans på vägen blivit sur, bitter och djävligt tråkig. Läste gamla bloggar och kom på hur sarkastisk och rolig jag va trots att jag säkert var ännu tröttare då. Numera kastar jag DN´s På stan direkt, längtar efter att få vara själv så jag kan få städa i fred, blir irreterad när jag missar trädgårdprogram på Tv. Men det är väl bara att acceptera läget så kanske det vänder. Men det är ju en av grejerna med att bara ha ett barn - man har aldrig vart där förut och man tror att nu är det så här förevigt. När Nora var riktigt liten trodde jag (fick känslan av) att nu kommer jag aaaldrig mer få sova en hel natt och jag kommer aldriig sluta amma. Hon kommer hänga vid brösten tills jag är 100 år. Men ammandet tog ju slut så förhoppningsvis har även den här svackan ett slut.