nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Monday, May 28, 2007

lagförslag

Det borde vara lag på.. att man är ledig minst två arbetsdagar efter man köpt den här boken. Den är så sjukt bra att jag inte kan sluta läsa. Om åtta timmar ska jag va på kurs men jag vill ju bara läsa.

Thursday, May 24, 2007

Lagavulin

När Jörgen sa att jag skulle ta en whiskey mot förkylningen så var det inte tydligen inte Lagavulin double matured han menade. Och uppenbarligen inte i ett drickglas.. och i den mängden.

Wednesday, May 23, 2007

gult

Surfar runt bland en massa snygga trädgårdsbloggar och blir skitavis. Jag vill oxå ha en prunkande och väldoftande trädgård. Gärna med hemliga gångar och full av små överaskningar. Men min trädgård är en liten fyrkantig ful tuva. Full med mossa och bara en massa billiga kommunalbuskar som växer okontrollerat. Mycket gult, vasst och odoftande är det.

Thursday, May 17, 2007

Varför då

Det är inte lätt att vara 100% tacksam och ödmjuk när Nora frågar i varannan mening Varför då? Det skapar en viss frustration.

- Kom nu ska vi klä på dig.
- Varför då?
- Därför att vi ska åka till Camilla.
- Varför då?
- Eh, därför att jag ska sova och sen jobba inatt.
- Varför då?
- Gaaah.. Därför!!!
- Jaha!

Tuesday, May 15, 2007

Bön

Gode Gud
Gör så att de hittar flickan Madeleine levade. Jag lovar, jag ska bli en tacksammare människa bara hon kommer till rätta.

Jag kan inte föreställa mig föräldrarnas förtvivlan. Jag vet bara hur jobbigt jag har det i södra förorterna; Har dom hittat henne? Lever hon? Är hon rädd eller fryser hon? Är dom dumma mot henne? Får hon nått att äta?

Sunday, May 13, 2007

Inte!

Visst är det både härligt och skrämmande när man märker att ens barn är likt en själv.

Nora har en grej runt att smaka på nya saker där hon redan när hon ser förpackningen har avgjort om hon tänker smaka på maten eller inte. "Jag gillar inte den!"
Jag vet inte vad det är som styr hennes beslut, men bestämd är hon.

Sjävklart är det lite frustrerande, framförallt när jag själv tror att om hon bara skulle smaka på det som hon så bestämt avböjt så skulle hon förmodligen tycka om det.
Det senaste var i fredags när vi hade köpt en kalvpaté som hon bestämt avböjde. "Jag gillar inte den!".
När jag och H ändå började att äta och berättade för henne att det smakade som leverpastej så gav hon ändå patén en chans. När hon väl smakat så upptäckte hon att det var ganska gott och ville ha flera bitar.

När nu detta hände, som faktiskt händer då och då, försökte jag ta tillfället i akt och resonera med Nora om att det ganska bra att smaka innan man bestämmer sig för om det är gott eller inte.
"Inte!" - utropar Nora med en snett flin.
Nytt försök: Nej, men jag menar att det är jättebra att du provar innan du bestämmer dig om du tycker att det är gott eller inte.
"Inte!" - utropar hon på nytt, med samma sned flin. Hon retar mig om hon är väl medveten om det...

Likheter? Jo jag kunde väl retas ibland när jag var liten och vägrade också att prova nya saker som jag hade bestämt mig för att de inte var goda.

Numera äter jag allt utom lutfisk, men retas gör jag fortfarande ibland.

Sunday, May 06, 2007

Bindefeldt är uppsagd

Noras nyaste när hon blir arg på oss är att hon säger Då får inte du komma på mitt kalas!! Att jag är hennes Bindefeldt har hon inte fattat.. Men kan oxå få en inbjudan till hennes kalas om man vart snäll. Jag får mest mina inbjudningar indragna så jag förmodar att jag är en dumskalle i hennes ögon :)

Friday, May 04, 2007

Chokladfrukost


Jag har värsta sortens bloggtorka. Det finns massor att skriva om men jag har ingen som helst lust. Så det får blir ett kort på Norpan från imorse. Världen finaste!

Wednesday, May 02, 2007

ovänner

Hörde Nora prata med katten igår. Hon tittade på honom och sa Din djävla dumskalle!. Undra vad han hade gjort? Vi fnittrade gott åt henne när hon inte hörde.

Update:
Nora kollade på Tv och såg en motorcyklist som ramlade. Vilken dumskalle! Verkar vara nya ordet!?