nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Saturday, December 22, 2007

Julkort

Av flera skäl så kommer här årets julkort från Nora. På internet istället för i den gamla vanliga postsättet.

Skälet till det moderna formatet är naturligtvis flera. Först och främst kan vi ju i dessa dagar "skylla på" miljömedvetenhet (Tack för den Al Gore...). Sedan är vi ju också en familj i teknikens framkant, som kanske också drabbats av lite tidsbrist inför julen ...
Hursomhelst. Kortet är en julhälsning från Nora med familj. Nora håller upp en teckning som föreställer en gran, en tomte, ett paket och Noras bokstäver.
God jul!



Thursday, December 20, 2007

vinnarskalle

Just nu består Noras liv mestadels av tävlingar. Hon tävlar i det mesta; vem som kan äta upp maten fortast, vem som kommer först till bilen, vem som klär på sig fortast and so on. Jag brukar ignorera hennes tävlingar men ibland hakar jag på. Det är skitbra att kläcka Vem kommer först? när hon håller på och tjabblar och går myrsteg till dagis. Då djävlar blir det fart på lill-grisen!! Eller om man vill retas kan man springa ikapp och förbi henne och vråla Jag vinner!!! Hon blir hysterisk!! :D

Men förutom allt tävlande är hon ett coolt och ganska nöjt barn. Jörgen drog iväg och handlade mat för en stund sen. Innan han drog frågade han henne om hon vill ha nått från affären. Hon svarade Lite mjölk kanske.

Annars pratar vi mycket bebis och mage. Idag pratade vi om när hon låg i magen. Att hon skulle ha hetat Elliot om hon var en kille då rynkar hon på näsan och säger Älgen Älliot. Hahhahahha, hon är så klockren ibland.

Tuesday, December 18, 2007

bortbjudna

Bortbjudna på middag på en vardag hör inte till vanligheterna. Hur får man med sig en trött och redan ombytt Nora. Jo, man lovar (och håller) att täcket och kudden hänger med. Så Nora gick på middag iklädd nattlinne och med täcket under armen. Raring!

Monday, December 17, 2007

tupplur

Det är inte så jättesmart att låta Nora sova efter dagis; men det är förbannat mysigt att somna tillsammans på soffan. Med bästa bästa täcket så klart.

Saturday, December 15, 2007

Familjelycka?!


Idylliskt julstök med familjen? Javisst, men inte hela tiden. Följande senarion har utspelat sig under dan.


Jag säger till Nora att vi ska klippa hennes naglar. Hon sätter sig på knä och gömmer händerna bakom ryggen. Jag blir arg, hon börjar stortjuta och hulkar fram Då är inte jag ditt barn längre!


Vi ska ut men när vi ska klä på oss ytterkläderna vägrar hon sätta på sig dom nya fina (rosa) termobyxorna. För dom är fula! Hon fick ha dom gamla byxorna.


Nora kastar ner en ganska tung och hård leksaksgubbe från övervåningen. När vi förklarar att det kan va farligt om nån får den på sig svarar hon Men det var han som sa att han ville hoppa.


Jag sa väl nått som inte passade då sa hon surt Då är inte ni mina bästa vänner längre. Då är bara Isabell min bästa vän.


Säger jag nej så betyder det nej!
Såg en artikel häromdan om att man inte blev lyckligare av att ha barn, snarare tvärtom. Om inte annat måste det vara hälsofarligare - man blir så arg att man håller på att bränna ut hjärnan. Och det är ett par gånger per dag.




Thursday, December 13, 2007

Nu kan kylan komma.


Medans ni andra har bakat lussebullar, julpyntat, och rimmat så har jag virkat. Jepp, jag har äntligen hajjat grejen. (Tack Karin!) Idag borde jag ju kanske visa söta bilder från Noras luciatåg men va fan mössan måste visas.


När det gäller luciatåget är det märkligt att nått sånt skräningt kan vara så vackert. In kommer 15 små skitsöta ungar som sjunger Lusselelle alldeles för fort. Nora hade iallafall lucianattlinnet på sig, inte Pippidräkten som hon sa häromdan att hon skulle ha. Hon såg lite chockad ut men hon stod kvar och sjöng. Efteråt kom hon springandes och sa att hon måste stänga av ljuset innan batteriet går av.


Imorgon ska vi vara lediga och åka på julmarknad med mormor.
UPDATE: Riktigt så här stora händer har jag INTE i verkligheten.

Sunday, December 09, 2007

jag älskar att va ledig..

Jag har gått från Vad -ska-vi göra-idag-apstressad till värsta hemmakatten. Nora och jag har i stort sett gått i pyjamas hela helgen. Idag var vi utanför dörren för första ggn sen i fredagsem. Så djävla lyxigt att få vara med familjen utan att ha ett enda måste över sig. Vi har bakat pepparkakor, sovit middag, kollat på Nalle Puh, lekt,lekt och lekt. Och städat aningen..

Nu ska jag försöka knocka Nora som sovit middag idag och fortfarande vaken. (Kl är 22.10) Hon är kvar inne på sitt rum, alldeles tyst, men sitter och leker. Hittade henne alldelles nyss sittandes i sin fotölj men lilla katten i knät.