nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Thursday, May 29, 2008

Till farmor



... med massar av kramar.

hoppsan hejsan

Det finns hopp för oss som hade tänkt stå i vassen i sommar.

Hängig


Nora är hänging och hemma från dagis, men det gör inget när det är så här mysigt. Alla tre har legat i soffan och glott på Ice Age 2. So far är alla nöjda och glada, även om det inte ser så ut.

Fel fast rätt

Nora på fullaste allvar: Jag är en prinsessa och Frank är en prinskorv.

Inte helt lätt

Nora: Mamma, Frank har korv i håret.
Jag: Men vad i hela helvete.. Jaha, du menar skorv.

Tuesday, May 27, 2008

pizza och Pripps blå

Min våtaste dröm (för tillfället iallafall..) håller på att gå i uppfyllelse. Jag ska få ett förråd och en altan på framsidan.Det ska byggas på Fredag, och jag ska stå för markservicen så det blir spännande att se om jag klarar den uppgiften. Det kanske blir pizza och Pripps blå till byggarna, det borde jag klara av.

Frank fakta

Hur går det för den lille som bara får hänga med? Jo, han är numera 6 kilo tung och 60 lång. Han börjar få såna där härliga fettoveck på armar och ben. Han är en cool kille som står ut med det mesta utom att vänta på maten, då blir han hysteriskt arg. Mammas pojke?!

Franks vakentiden har blivit mycket längre. Han gillar att ligga på golvet och spana och senaste veckorna har börjat smila tillbaka (åh herreguu så söt han är) och småsnacka lite. Han jobbar stenhårt med att få kontroll på sina armar, dom flaxar hejvilt, och så smaskar han på sina små händer.

sömn

För tillfället upptar sömn mycket av min tankeverksamhet, inte för att jag är så trött men de andra familjemedlemmarna ska ju sova också och det är den stora utmaningen. Dom sover ju inte när jag har tänkt. Helst på natten och gärna inte efter dagis.

I förgårkväll sov båda kidsen i sina sängar klockan 19. Naiv som jag var trodde jag att det skulle bli en bra natt men halv tolv var alla vakna och låg i våran säng. Jag som brukar svettig och arg av kaos började skratta så sängen hoppade. I mitten låg Nora som ett kryss och skällde på Jörgen, Frank låg på tvären och bökade, Jörgen hängde på kanten och jag själv låg med ett litet babytäcke över mig. Vart tog den sköna mjuka sömnen vägen?

Saturday, May 24, 2008

bizzy

Jag lever.. men jag har fullt upp med att sitta å fundera på vad som borde göras i trädgården. Sen tar jag mig ett glas vin och tänker blogga men hinner lessna för att uppkopplingen är så djävla seg.

Så jag återkommer.

Monday, May 12, 2008

härm-apa

Dagens copycat:

Jag har lyckats med:
*Att bli sparkad på amningstuttarna under träningen (Aj aj aj !)

Jag har inte lyckats med:
* Fixa en barnvakt när jag slingar/klipper mig.
* Fixa sommarfina fötter.

Jag låtsats:
* Att lite godis inte märks. Typ jämt..

Sunday, May 11, 2008

tillbaka kaka

Frank har för första gången, och säkerligen inte den sista, ryckt Nora i håret. Med ett stadigt grepp höll han i för kung och fosterland. Hon skrek förskräckt och grät när Jörgen lirkat loss henne. Jag tänkte lite skamset att Nu kanske han slipper alla hennes pussar och kramar, heela tiiiden men det återstår att se.

Bra jobbat

Igår lyckades Frank, efter dagar av hårt kämpande, vända sig från rygg till mage. Två gånger hände det men han fick pausa lite innan han lyckades helt.

Friday, May 09, 2008

..och mindre bra stunder.



Bra stunder





Lite överdrivet men ändå sant

Ikväll har vi lärt oss att Nora inte kan hantera tuggummi så bra. Som en liten liten påvemössa satt tuggummit i hennes hår. Resultatet blev en 80-talsfrilla med stubb upptill och långt baktill.

Tuesday, May 06, 2008

ändrade planer

Ok. Internet funkar och kidsen sover så då passar jag på. Inte med köket som ser ut som ett slagfält eller hänger tvätt utan nätar lite. Man får en uppfattning om hur hooked man är av Internet när det inte funkar.

Nora har vart hos doktorn imorse, hennes händer har sett ut som köttfärs och jag trodde att det var en bivärkning av eksemkrämen men det var streptockocker, så nu äter hon pencilin och ska va hemma från dagis i ett par dar. För hennes del är det välbehövt. För min del vet jag inte, för nu kan jag inte morgonpromenera eller ta tag i trädgårn som jag så fint börjat med. Och sen bara lämnat.

Måste rusa, Frank ropar. Rejält.