nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Monday, November 24, 2008

allting check.

Jag tror minsann att läget är under kontroll. De små högarna av packning runt om i hela huset har nu lagts i resväskorna.* Det mesta är avbockat och farsan har fått nycklarna hit.

Nora var som en liten tjackpundare här ikväll. Hoppade, skuttade, pratade okontrollerat och sjöng och skrek om vartannat. Resfeber hoppas jag.. För hon var en riktig pain.

Nu är det bara Frank som ska fatta att man sköter sig i loungen på Arlanda, och på planet.

Vi får se när nästa inlägg kommer, men vi är garanterat i Hua då. Puss och kram till er!



* Inte Noras smyckeskrin, 7 par skor, lunchbag, och 11 gossedjur som hon vill ha me sig.

Saturday, November 22, 2008

Årets första julfylla?

- Nääe, vi har nog inget att göra 2 dar innan vi drar!?
- Ja vet vi har årets första julfest , och bjuder in en massa folk på spritfest.

Jag vet inte hur vi tänkte men än så länge känns det bra att ca 20 per ramlar in och ska dricka sprit. En del kör bil och den har andra planer. Själv är jag en mogen kvinna som oftast lägger mig tidigt. Mohahaha..

Nu pratar vi julfest. Vi har hängt upp stjärnor, placerat julstakar i noga utvalda fönster, sprayat God Jul på en fönster, hämtat ner Noras dagispyssel och glöggen är på. Musikquizet är laddat och priserna köpta.


Vi får väl se hur det känns imorgon när det ska städas och barnen är på ingång hem. Men så länge.. Go Jul`ra..

UPDATE: Det är tur att man får hem trötta barn som mer än gärna ligger i soffan och kollar på Saltkråkan.

Wednesday, November 19, 2008

Hyfsat stressad..

när jag drömmer att jag ska jobba, och på väg in genom dörren å jag kommer på Shit, Frank sitter i bilen. Jag ringer min pappa och hans fru som kommer och ska hämta honom. Då kommer jag på Nora; hon skulle ju hämtas klockan 15. (Klockan var kväll) Pappa måste rallyköra mig till dagis, men vi hamnar i hissen på Åhléns (???) och bara hamnar på fel våningar hela tiden.

Varför ringde jag inte bara dagis?

Saturday, November 15, 2008

livets gång

Inte ens när när man är fyra år och livet leker kan man beskyddas från döden och ledsna vuxna.

Våran "Lilla tanten" är gammal och ligger på sjukhus; Nora uppfattar våran sorg och mina tårar och på ens 4-årings sätt bearbetar hon döden. Det är smärtsamt men också befriande att höra hur hon blandar in döden i sina lekar. En morgon lekte hon Olivia, sen sa hon Min lillebror är död, men han är över 70 år.

Jag har många minnen av Lilla tanten men det hon verkligen lärt mig är att blodsband spelar ingen roll, det som betyder något är omtanke, värme och välkomnande.

Tack Lilla tanten för att du samlade kraft och kom på Franks dop.

Tuesday, November 04, 2008

Eksemus ryggus

Jag börjar tro att Frank har osynliga eksem på ryggen och rumpan. När vi ska byta blöja på honom gör han en blixtsnabb deathroll och lägger sig på magen; skitnöjd ligger han där och flinar. Stoppa honom är lögn, han viker in huvudet på nått märkligt sätt. Om det är helt djävla omöjligt att byta blöja ska vi inte prata om att klä på honom.

Idag kom jag på den briljanta idén att han får ha Noras gamla nattlinnen på sig. Inte jämt, även om det vore skönt, men på kvällen istället för en pyjamas som ska brottas på. Speciellt vid kl 04 på morgonen är jag väldigt osugen på att ägna en kvart åt att få på jamasen igen.

Sen upptäckte jag att han kan sitta själv kortare stunder. OM man sätter honom. För själv sätter han sig inte. Varför ska man sitta när man kan stå upp? Det måste vara eksemen som kliar.

UPDATE: Jag borde få ett eget läkarleg. jag knew it! Läs rad 4 väldigt väldigt noga.

OOps

Frank rejsar runt i gåstolen, och det är hårda ord när mamma nästan inte hör Spring inte efter mig hela tiden, din klant.

Monday, November 03, 2008

Här ska




..svennebanan-familjen ligga och plaska och kanske dricka en Singha.

Sunday, November 02, 2008

Planning for Hua


Vi sitter och fyller i visumansökningar, planerar, drömmer och kollar på kort från sist vi var där.
Känns helt okej faktiskt...