nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Tuesday, March 24, 2009

Så till de obligatoriska




.. nu och då-bilderna.

Frank fyller 1







Hipp hipp hurra för mini-grisen som fyller 1 år idag. Vi har sockerboastat honom med egen prinsessbakelse på morgonen, sen kom hela tjocka släkten med massor av fina presenter (Nora lekte och Frank satt i kartongen). Morfar gillar ju att vara rebell så han gav Frank lite bullsmulor precis innan läggdags också. Men va fan man fyller ju bara 1 en gång i livet.


Nu sover han gott medan jag sitter här och förhärligar forlossningen. För exakt ett år sen låg jag på Huddinge och ylade. Klockan 21.35 tittade han ut som Tarzan, hållandes i en lian.


Grattis på födelsdagen älskade lilla Franke.

Sunday, March 22, 2009

Skryt-Markus

- Mamma, vet du varför jag är kär i honom?
- vem då?
- Skryt-Markus!!!
- Eehh, näe..
- Han har så fin brun tröja, fina byxor och fint hår.

- Jaha, hur det känns det när man är kär?
- Man vill bara hoppa in i TV´n och pussa dom.

- Tänk om Skryt-Markus gick på mitt dagis, och satt brevid mig vid maten. Om han inte var retig kunde han bre en smörgås till mig.

Tuesday, March 17, 2009

Har jag fått me allt????

Jag har en viss obcessen att läsa och analysera kontaktannonser. Men att jag skrattade så jag grät var länge sen. I senaste numret av lokaltidningen hittade jag dom här annonserna under Män söker Kvinnor.

Jag söker en smal tjej med små bröst. Själv är jag en blond och ganska smal 42-åring singelkille, har inga barn. Jag tycker om att idrotta och hålla igång.


Jag vill träffa en barnfri tjej som gärna tycker om katter. Själv är jag en singelkille på 42 år som inte har barn, blond, ganska smal och mycket ungdomlig. Jag tycker om att idrotta och röra på mig.


42-årig kille söker äldre kvinna för träffar. Jag är blond, smal och mycket ungdomlig, pålitlig och seriös. Söker en kvinna som är äldre en mig. Din nationalitet saknar betydelse.


Blond, smal och mycket ungdomlig singelkille, söker en kvinna som är äldre än mig för träffar. Jag är singel men söker i första hand inget förhållande.


Jag är en blond, smal, ärlig, pålitlig, seriös, mycket ungdolig 42-årig singelkille. Söker barnfri tjej för mysiga träffar eller förhållande.


Jag vill träffa en naturlig, enkel barnfri tjej för eventuellt förhållande. Jag är blond , smal, ärlig, seriös, mycket ungdomlig 42-årig singelkille. Gillar katter.



Killen som skrivit annonsen

1. Jobbar han brett?
X. Sitter han på fyllan och ringer in annonser?
2. Är han bara ambivalent?

Wednesday, March 11, 2009

allmänt blaj

Min träningscoach säger att snabba kolhydrater är bra efter ett träningspass. Jag vet inte om ett glas rött räknas som snabba kolhydrater men så blev det.. Och eftersom det är fotbollskväll här hemma så ringde jag den andra fotbollsänkan. (Hennes make sitter här och glor på fuzzbål.) Vi konstaterade att vi behöver lite roligt i livet nu. Så vi bokade in middag på Lördag med familjerna och tjejmiddag om ett par helger. Tänk vad bra livet kan kännas med lite träning..

Annat blaj:
- Franke är sjuk: Bricanyl, alvedon-suppar och näsdroppar. jag vet inte vilket han ogillar mest!?
- Min motivation för dagliga promenader/träning sjunker med hastigt tempo.
- Jag tycker att jag ser mesig ut i ljusa slingor. Funderar på mörkt igen. Och kort.
- Är glad för att Nora (mitt i allt rosa/prinsess/glitter) önskar sig en skateboard.

Tuesday, March 03, 2009

bajs och najs

Det finns helt klart både fördelar och nackdelar med att vara working mum. En sjysst grej är att jag får jättegod middag varje dag. Som i sann Jörgen anda oftast börjas förberedas redan på morgonkvisten. Så vakna till doften av lammgryta är helt klart en fördel.

Den lite trista sidan av myntet är att bli kallad Bappa. Gamla Määmä är som bortblåst. Jag tjatar ganska mycket om att jag är Mamma men Frank bara svarar samma sak. Och inte till min fördelen.