nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Tuesday, February 28, 2006

sjukling

Passar på att snabbblogga när Nora sover. Hon har vart toksjuk men är på bättringsvägen. Stackarn hade 40 graders feber i helgen, åt och drack nästan ingenting men efter febernedsättande åt hon lite dillchips och drack bubbelvatten!? Men drack endast ur glasen i dockservisen som hon fick av farmor! Mitt i röran fick vi oss ett gott skratt. När vi skulle ge henne näsdroppar så protesterade hon hej vilt och skrek hysteriskt "Bååka" Vi bråkade med henne.. När hon blivit bra måste vi snorsanera hemmet. Hon kör sina snytningar - på möbler, våra axlar, mattan ja lite överalt.

Saturday, February 25, 2006

Illa!

Nora går och pekar på min arm dagligen och säger Illa! Detta pga att jag halkade i badrummet förra veckan när hon badade. Jag klev på det blöta badrumsgolvet och druttade på ändan, samtidigt som jag fastnade med armen i duschfästet (Inte coolt, som de skulle sagt i hamburgerreklamen).

Eftersom Nora tycker så synd om mig så påpekar hon nu alltså dagligen att jag har gjort illa mig och hjälper till att få det att gå över genom att blåsa. För att göra mig gladare (?) så pekar hon också på sin egen arm och säger att hon faktiskt också har ont.
Jag tolkar det som "Farsan det spelar ingen roll att du är klumpig som en elefant, titta jag har också ont!"

Thursday, February 16, 2006

Dagens 3 sköna

Dagens 3 sköna:

* När jag eller Jörgen är på toaletten knackar Nora på dörren och ropar sen själv "Pom im!" dvs "Kom in!".

* Noras egengjorda remix av Blinka lilla stjärna som går "Binka lilla härnaa dää, binka lilla härnaa dää annars ta jae dää". Översatt blir det Blinka lilla stjärna annars tar jag dig! Slutet är från Lilla snigel.

* Nora har kommit in i trotsåldern(?). Allt vi säger åt henne gör hon tvärtom, men vi har kommit på om vi säger INTE så funkar det. Typ "Du får INTE sitta stilla" eller "Du får INTE pussa mig" och oj så still hon sitter och OJ hur måga pussar vi får. Undra hur länge det funkar :)

Monday, February 13, 2006

Den som letar han hittar

Jag är rädd för tsunamis, elaka knarkare och stora kamphundar. Nora däremot är rädd för dammkorn. Japp, dammkorn!! Detta är helt fel hem att vara skrikrädd och fobiskt rädd för dammråttor och strumpludd men de är hon. (En byggarbetsplats och 2 päron som prioriterar annat.) Den här fobin börjar gå mig på nerverna för hon ligger på golvet och blåser på eventuella faror, och om det rör sig så skriker hon skyhögt så får man komma och plocka bort luddet. Mycket plockande blir det! Droppen var i dag när hon upptäckte att det flöt svarta prickar i badvattnet. Strumpludd.. Hon som man brukar få lyfta upp med mildt våld, vid russinstadiet, stod upp och skrek "hupp! hupp!". Det finns nått självplågande över hennes sätt att ligga på mage och verkligen leta efter skit sen när hon, efter 3 sekunders letande, hittat nått så skriker hon hur länge som helst om typ morotsflagan hon hittat.

Thursday, February 09, 2006

lekar

Förutom de dagliga lekarna; läsa samma bok 8 gånger, bära dockan som är lika stor som henne, vi ritar djur, putta runt älsklingsfåtöljen, jaga katten så har Nora börjat leka mera. Förutom "härmleken" (läs gårdagens blogg) är en annan återkommande lek att hon går iväg. Hon vinkar och säger hej då, då brukar vi fråga om hon ska till "Milla" (dagmamman) så går hon mot ytterdörren för att tre sekunder senare komma tilbaka då brukar vi säga "Har du haft det bra idag?" "Hade ni kul hos Milla?" osv. Turerna till Milla brukar bli många. Besöken kan dock varieras, ibland åker hon till farmor..
En annan lek är att nån av oss ska sitta i hennes minifåtölj och sen puttar hon på oss så vi "ramlar" ner på golvet. Hon skrattar så hjärtligt att det inte går att motstå henne när hon pekar på fåtöljen och säger "putta". Trots att det är ohyggligt oskönt att ligga på golvet och sprattla.

Wednesday, February 08, 2006

pama

Det är fantastiskt roligt att ha med en 1 1/2-åring att göra. Just nu är hennes favoritlek "härmleken" dvs vi härmar hennes rörelser, och oftast vid matbordet. Hon drar lite i håret, ligger över bordet, spretar med fingrarna samtidigt som hon kollar att vi hänger med och ögonen bara glittrar. En annan ny grej är att hon skriker, japp skriker, "Hannaaaaa" eller "pappaaaaa". Hon upptäckte nog att det blir snabbare respons om hon vrålar på oss!? Idag var vi på ICA och handlade, bla russin. När vi skulle betala var det lögn att få russinpaket av henne. Hon klargjorde att det var hennes sen fick jag bända loss det då skrek hon ilsket "Haaaannnaa" över hela ICA. Hon snackar helt otroligt mycket - varje dag är det nya ord. Pama= Krama vilket är mitt favoritord.

Wednesday, February 01, 2006

tupperware bestick

Jag vet att jag är stressad när jag ena stunden håller i en sak och nästa stund är den borta. En sån typisk sak är bilnyckeln -sekunden efter jag låst bilen är nyckeln borta. Iallafall i ett par minuter! När jag vänt ut-och-in på alla åtta fickor (fan va jag är trött på vintern och vinterjackor) svurit och levt om så ligger den där i nån ficka.
Just nu är det bland annat Noras tupperware bestick som är spårlöst borta. ibland vill jag tro att det går troll och flyttar om mina prylar, eller inte.. Jag vet ju att jag ofta städar undan prylar. Men om jag/vi glömt dessa grön/oranga bestick hos någon av er hör vänligen vänligen av er för jag retar ihäl mig på att hennes super-bestick är borta. Och om ni skulle veta var nycklarna till alla fönsterlås tagit vägen så går det oxå bra att tala om var de finns!