nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Monday, August 28, 2006

pytonmamma


Nora har bytt säng; ut med spjälisen och in med växa-sängen. Vi trodde att hon skulle njuta av sin nyvunna frihet och komma upp. Och sovaproceduren skulle bli timlång men hon är ju så cool så hon bara ligger och sjunger en stund sen somnar hon. Fast hon gjorde ett gulligt försök igår. Hon sjöng i 45 min sen tystnade hon en stund för att sen ropa Mamma! Jag har jaknat nu.

Det är riktigt roligt att vara och prata med henne. Vissa saker lär hon sig tydligen fort. När jag och J pratar får vi ofta säga till henne att nu pratar vi, du får vänta lite. Igår sa hon till mig, med myndig röst, mamma jag patar nu!. Hon snackar långa meningar och ibland vet man inte vart hon får allt ifrån som typ idag när hon och jag låg och mös i hennes säng. Då sniffar hon mig under armen och säger Du luktar pyton Jag skrattade så jag nästan dog. Detta återberättade jag för min mamma några timmar senare och säger "jag höll på at pissa på mig" varv hon säger Jag pissar på mig och skrattar teatraliskt.

Thursday, August 24, 2006

virk

Jag virkar så handleden knixar. Jag håller på med 3 olika grejer samtidigt och dessutom letar efter en bra mösnter på en virkad sjal. Från att ha vart en "ordentlig mamma" som städar undan varje kväll har jag blivit en obsessed virkare som skiter i det. Tänker, drömmer, planerar virkning. Håll i er men nu har jag köpt en sy maskin oxå. Så himla kul.. (Undra hur länge:=) Jag jobbar på en present till lilla Jack som kom till världen nu fredags. Grattis till hela hans familj. So long!

Friday, August 18, 2006

Ja må hon leva

Jag är forfarnde helt slut efter att ha firat Noras 2-års dag. Det var en urmysig dag men det måste ha varit en skitmärklig dag för Nora. Det började med att jag och Jörgen överaskade Nora med frukost på sängen. En bricka med smörgås och ett liten ljus på, och så sjöng vi (med sköna morgonröster) Ja må hon leva. Hon såg ut som ett frågetecken.. Sen kom dagmamman och alla barnen hem till henne. Malin och Isabell var också med och lekte fast dom inte brukar. Efter några timmars normalitet dvs lunchsovning och mellis kom morbror Dan, sen kom kompisen Nova och hennes pappa med ett paket innehållande ett lila monster som sjöng och dansade när man tryckte den på fötterna. Det första Nora sa var "Tycker inte om", "Pratar mycket". Vi skrattade med hon blev rädd :)
Sen kom släkten. Alla kom på samma dag. Farmor och Rolle, mormor och Perre, Morfar och Karin. Minna och Mattias kom också fast utan Johan. Hon tänkte säkert att nu kan det inte bli konstigare men det blev det. För hon fick äta massa chokladkex innan maten och ingen sa nått.

Hon somnade gott mycket senare än vanligt. Hoppas du hade en bra födelsedag älskade Nora.

Tuesday, August 15, 2006

kalasförberedelser


Fullt upp inför Noras 2 års dag. Dagmamman och alla tjejerna kommer på fm sen kommer släkt och vuxna vänner på kvällen. Ska bli såå kul att ha kalas.. Hann iallafall tanka ner kort på datorn; måste få visa mitt favoritkort på en nyvaken Nora hemma hos morfar. Så söt!

Monday, August 14, 2006

besatt

Jag är besatt. Har inte tid att blogga. Måste virka. Virka virka virka.

Sunday, August 13, 2006

Hippietäcket


Jahapp, då har 4 veckor gått och det är jobb imorgon. Vi har haft det superskönt under semesten; vart i Dalarna, ätit glass, vart på F Badet,hälsat på i N-tälje men vi har också slitit. Jörgen med att få vårt gästrumklart och jag med att få filten klar. Jörgens kommentar om att "snart är det vinter! Hur går de med filten?" var som att trycka på en knapp. Nä nu dj-r! Och så blev den färdig, och jag är sååå stolt.

Med en snart 2-årig Nora har man aldrig tråkigt. Hennes skönaste kommentarer är, när hon puttat sin kompis rätt ner i den vatenfyllda barnpoolen och jag frågar va hände Nora och hon svarar "Hon dykte! Eller när vi hälsade på gammelfarmor i Dalarna och har svårt för att komma ihåg hennes namn (Hjördis) och tillslut bara kallar henne "Lilla tanten". Asroligt när hon ropade lilla tanten, kom här.