nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Sunday, January 29, 2006

Sawadee

För det mesta är vi trötta; hur mkt vi än låter varandra sova på helgerna - och det är svårt att komma ikapp med sömnen när det ska spikas/borras/köpa badkar,gardiner,kakel /byta felköp samtidigt som vi jobbar och viktigast av allt, ta hand om lilla Nora. Jag tänker nästan varje morgon "Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt" men så är det saker som ska fixas inför morgondagen och jag kommer iallafall isäng för sent. Men sen igår kan jag tänka "bara 2 månader till" för igår bokade vi nämligen en resa till Thailand. I början av April åker vi och är borta en månad. Äntligen får vi bara slappa, mysa och vara med varandra. Vi behöver det. Hela familjen. Jihaaa.

Wednesday, January 25, 2006

Hantverkare

Nora gillar våra hantverkare.
Hon ser dom nog iofs inte som hantverkare utan snarare roliga gubbar som man kan ropa på och busa med.
Ta till exempel Kaj. Kaj har varit här och snickrat lite. Nora har stått på övervåningen och ropat: Kaaaj. Kaj svarar och Nora blir tvärnöjd över att ha fått kontakt så hon fortsätter kommunikationen. Kaaaj!
Hon har även snappat att Kaj har en verktyglåda med sig. Häromkvällen travade hon in i vår tvättstuga, där lite verktyg har stått. Hon kommer ut med en verktygslåda, modell mindre, i handen, och säger: Kaaaaj!

Sedan har vi målaren. Nora travar in i ovanstående nämda tvättstuga och upptäcker att det står en hög målargrejer där. "Måla´n" konstaterar hon då.
Helt rätt. Målarn Hasse har varit här och gjort lite jobb.

Just nu har vi ventilationsgubben Morgan här. Nora försöker febrilt att få kontakt med honom men Hanna gör sitt bästa för att Nora skall lämna Morgan i fred.

Favorithantverkaren (förutom hobbyhantverkaren Pappa) är för övrigt Perre. Eller Äjje som han heter enligt Nora. Äjje var här och försökte hjälpa oss att få bort fönsterlåsen för någon månad sedan.
Nora pekar fortfarande på fönstret och säger "Äjje".

Sunday, January 22, 2006

brevbärarens son

Ännu en helg har passerat. Det märkligaste med den här helgen är ändå att Nora börjat ropa "Haannaa" efter mig. Hon kunde väl ändå ha kallat mig mamma ett par år till!? Morbror Dan är back in town och han har fått veta vad han heter (om han nu glömt det?) Nora har jagat honom och konstant ropat "Daaaaan" efter honom. Sist de sågs var hon lite avvaktande emot honom och behövde värmas upp lite innan de kunde leka och gossa men nu är det rätt upp i famnen eller ta tag i hans pekfinger för att visa nått.

Helgens skönaste kommentar kommer från farsan (Mocke). Tre anledningar att Dan är brevbärarens son.
1. Han är lång och snygg.
2. Han kan laga mat.
3. Det tar 25 för honom att dricka EN öl.

Thursday, January 19, 2006

Huupp och boook

Nora kör hårt med oss här hemma nu, framförallt med mig som hämtar henne varje dag hos dagmamman nu när Hanna har börjat jobba heltid.
Från det att vi kommer hem till det är läggdags så vill hon vara nära och med, hela tiden.
När jag står vid diskbänken och försöker stöka av någonting (ex laga mat) så kommer hon lubbande med armarna uppsträckta och säger huupp. Huupp betyder alltså upp och innebär att det är tråkigt att "vara där nere" och att det är dags att komma upp (igen) för att få koll på vad som händer en meter upp. Det är mycket huuppande just nu.
Något annat det är mycket av är boook. Nora är en riktig bokmal och dundrar igenom en stor bunt varje kväll. Hon hämtar bok efter bok och får den uppläst sittande i knät. Blir det för tråkigt (vilket det kan bli efter någon sida) så lägger vi den åt sidan och Nora hämtar en ny. Efter en stund är det helt ok att börja om från början i högen.
Favvoboken är "giggo". Boken Viggos Nej handlar om att Viggo har en dålig start på dagen och säger nej till det mesta hans mamma vill. Varje gång boken kommer fram till raden "Nej!", så vänder sig Nora om och gör sin argasta min och jag kan inte hålla mig för skratt någon gång.
Efter att ha läst boken sjuttifemton gånger så vet hon precis när nej:en kommer och vänder sig om redan när raden före nej:et blir uppläst och hon kan knappt hålla sig för skratt när hon gör sin arg-min.

Som sagt hon kör hårt med oss. Fråga Noras farmor (som för övrigt äntligen fått ett eget namn. Mam-mo heter hon numera). Fem timmar med Nora i lördags såg ut att ta musten ur Mam-mo.

Sunday, January 15, 2006

fröken frö

Trots att Nora vart lite snorig och varm under helgen har hon vart högintensiv. Hon har har krävt total uppmärksamhet hela tiden. Har vi inte läst hennes favvoböcker (dom läser vi om och om och om igen) så har hon hittat på hyss, typ som "Ok, skit i att läsa Viggo men då kommer katten att få lida". Stackars katten har fått utstå mycket den här helgen. Viggo-böcker i skallen, svans-snurrningar mmm. Igår hittade jag henne när hon tryckte ner katten, med värsta greppet runt hans nacke,och sa "titt! titt!" Vilken jag tror betyder sitt Imorgon är det dagmamman igen.

Saturday, January 14, 2006

UPC

Som ni förhoppningsvis har märkt (?) har jag bloggat dåligt på sistånde och jag skyller ALLT på UPC. Våran internet anslutning har legat nere helt. Att jag inte bloggat på länge är inte det värsta utan att Viktklubben har skickat mail och undrat vart jag tog vägen. Precis som jag inte har dåligt samvete nog för att jag äter alldeles för mycket helfabrikat och tränar alldeles för lite ?? Så börjar de maila mig också. Jag som är lite paranoid lagd fick direkt en känsla av att de var Dr Rössner som ville sätta åt mig personligen. När vi har fått en fungerande kök ska jag sätta igång med viktklubben - då ska Dr Rössner få se.