nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Monday, May 29, 2006

Hästspejare

Nora har vart på resande fot igen och den här gången var hon i Båstad och hälsade på morbror Dan och Louise. Eller som hon säger bobbo Dan och Liis. På fredagen somnade hon i deras säng och där fick hon fortsätta sova. Det tyckte hon var mysigt!
Under nedresan behövde Nora underhållas och Jörgen kom på att de skulle spana efter hästar. Hon är hysteriskt söt när hon spejar; med handen i pannan och tittar åt höger och sen åt vänster. Det är bara de att hon har handen alldelles för långt ner, typ under ögonen.

Thursday, May 25, 2006

Nåra


Igår var det full rulle här. Noras kompis Nova med föräldrar var här på middag. Middag låter korrekt men med två busiga 1 1/2- åringar är det allt annat än korrekt. Det var bus, lek, mat, glass och ännu mera bus. Runt kl 20 var det fullt ös här, dom jagade varandra och skrek av skratt båda två. En tid där de brukar sova så de var väl rädda att somna om de satte sig ner och tog det lite lugnt. Småtjejerna Nora och Nova går numera under det gemensamma namnet "Nåra". Prova själv att säg Nora, Nova snabbt ett par gånger!? Det är alltid lika kul att se dom leka ihop. Sjysst att ha en liten bästis från det man är nykläckt, för så länge har dom känt varandra.

Tuesday, May 23, 2006

en helt vanlig dag

Jag är inte bara mamma, jag är även mentalskötare.

Nora: Mamma!!
Jag: Jaa
Nora: Mamma!!!
Jag: jaa.
Nora: Mamma!!
Jag: Jaa, Nora vad vill du??
Nora: Maaamma! Mammaaaa!
Jag: JAAA!
Nora: Heeej!

Klient: Öh, va ha´ru på´re?
Jag: Eh, mina nya jeans.
Klient: Du måste ju va sjuk ju!
Jag: Jag tycker dom är jättefina..
Klient: Dom har snott mina fiskespön igen.
Jag: Va???
Klient: Ja, dom har snott spöna igen.

Monday, May 15, 2006

Monchichi


Eftersom jag lider av "slängsjukan", Jörgen har diagnostiserat mig, och mer än gärna slänger saker som vi för tillfället inte använder eller har flera utav så är det med en klump i magen som jag ser Nora få en massa fula saker som jag haft när jag var liten. I helgen fick hon min gamla Monchichi av sin mormor. Ni vet dom där skitfula ap-nallarna med ansikte av hårdplast. Den är sliten och ruggad men numera Noras bästa sak efter täcke och kudde. Idag har vi vart hemma eftersom Nora har feber så det innebär att förutom att täcke och kudde skulle med överallt så ska numera äcke-bäcke apan med. Sist Nora var sjuk så var hon ju helt däckad av feber viket hon inte var idag. Idag hade hon kraft att bestämma att apan skulle me, apan sitta där, mamma sitta där osv osv. Hon är som en liten miniboss här hemma. Säger vart man ska sitta, om man ska sitta eller ligga. Ja, listan över hennes kommandon kan göras lång

Wednesday, May 10, 2006

katten Gustav



Jag har kollat på Förlossningskliniken och som vanligt bölar jag som en liten gris. Buhu buhu! Jag bölar för att barnen är så små och så söta. För att föräldrarna är så fula, för att personalen säger så snälla saker. För att vissa barn är sjuka, för att vissa inte klarar sig eller för att pappan gråter av lättnad. Jag bölar verkligen för allt. Men när jag sitter där och ser ut som katten Gustav (med tennisbollsögon) längtar jag tills förlossning nr 2!? Nix, det är inte på gång och det lär dröja; eftersom jag vill att renoveringen av huset ska vara klart först. I helgen ska jag iallafall ägna mig åt att renovera min icke existerande trädgård.

Tuesday, May 09, 2006

Åbajs



Världens sötaste och roligaste tjej har somnat och jag tänkte blogga. Efter att ha raderat 20-tal inledningar så kör jag bara.
Hon är så grymt rolig. Allra roligast är hon när hon märker att vi skrattar, då upprepar hon sitt "skämt" x antal ggr. Idag sa hon (när vi frågade) att Jörgen heter Åbajs iefternamn. Gissa om jag skrattade. Gissa om hon upprepade Åbajs. En annan rolig grej är när jag är arg och säger till henne på allvar då frågar hon "Krattar duyy?" Dvs skrattar du? Ibland skrattar jag verkligen inte men ibland kan jag inte hålla mig och oj vad nöjd hon blir då.

Monday, May 08, 2006

hemma igen

Nu är vi hemma igen, och det är grymt skönt. Vilket väder vi kom hem till!! Jag visste att vi skulle komma hem i början av Maj men jag hade nog inte förståt att det skulle vara så här grönt och skönt.
Nora njuter av att bara öppna altandörren sen är hon ute; bland gungor, leksaker och sin nya sandlåda. Det finns en massa spännande djur att kolla in oxå. Med skräckblandad förstjusning höll hon en liten daggmask i sin hand. Orjmen soverj sa hon. Senast idag jagade hon en skalbagge som hon ville klappa.. Maggen krjyperj. När det är kväller så är hon så där lagom sommarsmutsig. Jord och sand överallt, under naglarna, runt munnen och i håret. Gud så skönt att vara hemma.