nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Monday, December 29, 2008

julafton

Julafton firade vi genom långbord och gemmensam lunch, men alla hade sin egen mat. Vi åt sill, potatis, hemmagjorda köttbullar och rökt tonfisk. På kvällen hade vi beställt mat från en svensk restaurang i närheten; Janssons, skinka, köttbullar, rödbetssallad och rissallamalta bjöds det på.

Det kom även en tomte som delade ut paket, och som tur va pratade han svenska. Nora hade nämligen stora funderingar på om Tomten verkligen förstod svenska, så dan innan skrev vi hennes önskelista på engelska.

1. Ficklampa
2. En hundvalp
3. Jeans
4. En bok
5. Ett par solglasögon

Hon fick jeans av mormor och en ficklampa av mig och Jörgen (Plus lite annat krafs..) men efter en stund satte hon händerna i sidan och sa Men var är hundvalpen då?

Nu håller vi på att planera för nyårsafton. Först ska vi gå ner på stranden på kvällen när det börja skymma, och tända rislampor till minne av de döda. Sen äter vi en gemmensam 3 rätters middag på området. Kanske blir det massage eller nått annat trevligt på dan.

Sunday, December 21, 2008

elefant

Nu har de flesta som ska va vara här över jul och nyår anlänt. Området är fullt med ungar och det tjoas och tjimas från morgon till kväll. Det fantastiska är att alla barn leker tillsammans och de äldre tar hand om de yngre. Igår var klockan halv elva när jag hämtade in Nora för att gå och lägga sig.

Igår hade värdparets son skolavslutning och vi blev ininbjudna. Jag tänkte nog inomhus, kanske en svettig aula för mamman sa att barnen hade dansuppvisning. När vi kom dit var det som en gigantisk cirkus. Med sjukt hög ljudvolym. Det var lotterier, de sålde mat; grillspett, färsk frukt, tajmat, dom sålde hundvalpar, uppsminkade 4-åringar hade dansuppvisning. Och så fullt med folk så klart. Helt galet men väldigt kul att se.

Sen har Nora ridit elefant. Hon fick ta med sig sin mormor så agerade jag fotograf. Nora sa att det inte var läskigt alls. Dom hade tydligen säkerheltsbälten däruppe på elefanten.Fast jag tror att bebiselefanten som spelade munspel och rockade rockring imponerade mest på Nora.
Frank försvann som vanligt med nån av personalen, sen när jag letade efter honom stod han nere i elefantstallet och fick blöta pussar av en snabel. Tjejen sa att Frank hade redan suttit uppe på elefantryggen. Gulp! Min bebis!!

Annars.. shoppingen går dåligt, pencilinen har gjort verkan, vi är ganska bruna, jag längtar efter min bror och hans tjej, äter fortfarande tajmat med glädje.

Folk har julpyntat här nere men det hjälper inte. Jag fattar inte att det är jul snart, jag har verkligen ingen julstämninmg. Jag köpte julklappar till Jörgen och till mig från honom på taxfreen så nu ska bara barnen få några paket sen är min julstress över.

Blandade bilder










Thursday, December 18, 2008

stackars mig

Enda fördelen med att vara sjuk här, är att man går till the Pharmacy och säger vad man vill ha. Inge djävla tjafs med nån inhyrd doktor på vårdcentralen. Jag har vart på the pharmacy och köpt pencilin för jag själv har ställt diagnosen bihåleinflammation. Ont som helvetet har jag.

hemma igen

Nu är vi tillbaka från Baan Krood. Nöjda glada och troligtvis ännu tjockare. Det var mysigt att dra iväg men det är skönt att va tillbaka igen. Det var sjukt lite folk där. På vårat resort var det vi, en annan svensk familj (som reste vidare dan efter vi kom) och en tysk farbror. Hela stan var öde, nästan lite spöklikt men kanske kommer det fler turister vid jul? Så vi sov, åt, åt igen, gick ner till stranden, sov middag och åt igen.

Och kan man tänka sig att det fanns hundar där?? Noras lycka blev att de hade en liten valp, troligtvis nån chiwavablandning, som hon fick leka och gå runt med i koppel. Så för att slippa få söndertjatade öron satt vi rätt mycket i resurangen och hon lekte med Sam.

En kväll fick Nora en släng av hemlängtan. Hon satt med tårar i ögonen och sa att hon längtade hem, hon längtade efter katten Assar.

Sunday, December 14, 2008

Sweet

Idag åker vi hit, och troligtvis stannar ett par nätter. Jag ser framför mig bungalow. vit sand, och skön restaurangfrukost. Krossa Jörgen i backammon på verandan, kanske över en kall öl, när ungarna somnat.

Friday, December 12, 2008

Kaffe



Valpen Coffea.

Blue Wave beach


Nora och jag åkte själva till stranden idag igen. Pappan gillar inte sand medans jag tycker att hav och sand hör liksom Thailand till. Vi hade det kanon, lekte i vågorna och drack fruktdrinkar. Det var skitmysigt tills ägaren visade sina 8 veckors gamla hundvalpar, då blev det h.i.m.l.e.n. Nora satt och gosade hur länge som helst med dom. Så vet ni vad vi gör på dagarna. (Gosar med loppiga hundar..)

Tuesday, December 09, 2008

Yada yada


Ungefär så här tillbringar vi våra dagar, vi hänger vid poolen, går in och lagar lite lunch, badar, sover middag, sitter i skuggan och pysslar.
Imorgon ska jag försöka lura med mig Nora och mamma till stranden, om det inte blåser för mycket. Stranden ligger en bit bort, så dit tar man sig lättast med tuk-tuk. Jag hade nog önskat att stranden låg närmare.. Annars har vi pratat om att åka och kolla ev rida på elefanter. Vi får väl se om Nora fortfarande vill rida när hon ser hur enorma dom är!?
Det är tur att Nora tog med sin adventskalender, då har jag ialf en uppfattning om vilken dag det är. Vi pratar mycket om vad kompisarna på dagis gör just nu, och om de har på sin mössa och vantar. Vi har även skrivit vykort, så om ni får obegripliga kort från Thailland så är de från oss. Nora och jag tyckte inte riktigt att man skulle skriva samma saker på ett vykort.

Sunday, December 07, 2008

billigt

Igår var jag och Jörgen ute på tu man hand. Vi började med footmassage i en timma, sen gick vi och käkade. Det var en liten resturang i ett gathörn, som ett hål i väggen bara. Vi delade på 3 rätter; fried rice, fried noodles och chicken satey, och det kostade 105 bath typ 20 svenska spänn. Och de var inklusive drickat. Sjukt billigt! Sen gick vi och drack Singha, 2 öl kostade mer än maten. Hahhaha..

Saturday, December 06, 2008

Rapport från Baan Fanny

När jag och Jörgen bestämt att vi skulle äta lunch på arlanda sa Nora Jag vill INTE äta lunch, jag vill vara i Thailand. Tur för henne, och oss, att hon inte vad som skulle komma.. Resan gick över all förväntan, alla kunde sova och Frank skrek inte. MEN när vi landat, väckt ungarna (Svensk tid var kl 24.00) och packat ihop allt handbagage som var utspritt över nästan hela planet får vi ett raspigt och obegripligt meddelandeav kaptenen. Vi fattade ialf att vi får vänta i ca 30 min. Folk satte på sina mobiler och via sms och samtal fick vi veta att det var demonstrationer på flygplatsen och vi blivit omdirigerade till gamla flygplatsen. I vilket fall som helst så blev vi sittandes i 7 timmar på flygplanet. (Den enda som var glad va Frank, vaken mitt i natten och äta kex.) När vi kom av var det 10 tusentals männsikor som skulle igenom passkontrollen. Svettigt värre, men efter bara en stund kom en kille och sa att vi kunde komma med honom, för att vi hade småbarn, så han ledde oss förbi hela kön. Sen tog det ett par timmar att få väskorna. Det låter asjobbigt men jag måste säga att det gick bra ändå.

Efter ett par dagar blev det sjukhuset med Frank; diarre, kräkningar och hög feber. Efter det blev båda ungarna tokförkylda. Så vi har vart ganska begränsade till huset och området. Därför inga blogginlägg.

Men till det roliga: Ca 28 grader varmt och ganska mkt vind. Frank är naken mestadels (Diarrèn har gått över) och Nora har klänning och nyinköpta klac-klack. Vi solar och badar i poolen. Igår kom morsan och Perre. Nora satt vid grinden och väntade i 45 minuter. Hon blev så himla himla glad att de dom. Hon har sovit i deras hus i natt. Hon sa till mig Nu ska jag svära.. Jag längtar SKITmycke efter mormor. Så nu har datorn och barnvakt kommit. Kan inte bli bättre. Idag kl 15 har vi beställt hem en massagetjej som ska göra händer, fötter och massage här ute på gräsmattan.