nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Monday, January 26, 2009

Puppan Andersson

N: Pappa, får jag kolla lite, lite, liite på film?
J: Nä, du ska gå och lägga dig.
N: Nu?
J: Jaa, nu!

.....

N: Jaha. Varför lägger ni inte mig då????

Sunday, January 25, 2009

Natten roliga

..uttryck som jag måste dela med mig av.

Det går inte att slipa en bajskorv

Dvs det går inte att göra nått bra av något som redan är skit från början.

Friday, January 23, 2009

Bara för att han så söt


Lilla korvgubben!

Övertydlig

Nora har vart och testat skridskor med sin mormor idag. Vad jag förstår gick det så där, men roligast var Noras kommentar till mormor. Stå inte bara där och glo, hjälp till lite !!!


same old

Jag vet inte om ni kommer ihåg? Eftersom jag inte kan släpa runt i bikini längre så åkte jag till närmaste Carlings för att nyttja mitt tillgodokvitto. I gott mod lämnade jag hemmet men den känslan grusades sönder efter 40 sekunders dialog med expediten. Jag ville bränna ner hela centrum.

Jag delgav snällt min storlek varpå hon svarar Vi har mest små storlekar, men prova dom här. Det är streatch. Så håller hon upp ett par minijeans.

- Jag kommer ALDRIG i dom!!

- Jamen, du kan väl prova säger hon då.


Jag fick snabbt ta ett beslut om

1. Jag skulle berätta om min shoppingfobi och vad den resulterar i, eller

2. I tysthet önska henne ett liv med kronisk klamydia, ständiga P-böter och regnande grodor.


Jag valde det sista. Stegade ut med svart blick och svettningar.

Tuesday, January 20, 2009

Humor på hög nivå

Nora tycker fortfarande att det är svinkallt, så hennes bästa kompis har blivit vetekudden. Häromdan ropade hon till Jörgen

- Pappa, var är rishögen?
- Mamma? Hon sitter i soffan. Mohahhaa!!

Sunday, January 18, 2009

Tillbaka i verkligheten

Resan hem gick betydligt smidigare, inga demonstranter och inga förseningar men hela familjen verkar påverkas mera av jetlagen nu. Förutom att vi vaknar vid 04 och tror att vi är pigga somnar vi för natten på soffan med kläderna på. Vilket i försig är väldigt praktiskt, alla är färdigklädda vid frukosten. Det känns som man vunnit 2 timmar.
Nora ville hälsa på dagis i fredags, på vägen dit grät hon för att hon frös så om kinderna.

Helgen i korta drag:
Katten är hämtad. Bilen startar inte. Stuvade makaroner och falukorv. Bolibompa. Min egen handväska. Pratat i telefon. Farsta Centrum. Premier league. Blodpudding. Morfar. Köpt goretexkängor. Lekt med bästa kompisen. Sin egen säng. Minus 10 grader. Karamell Kungen.

På agendan står:
1. Grindar i trappan.
2. Ett sundare liv. Bodycombat idag kl 11.

Monday, January 12, 2009

Sista inlägget

..från Thailand. Jag har fnulat på en sammanfattning av tiden här nere men jag hinner inte för om ngra minuter åker datorn hem.

Vi åker härifrån onsdagkväll, sen går planet på natten och vi landar på torsdagmorgon på Arlanda. Ska bli riktigt skönt att komma hem.

Tuesday, January 06, 2009

Tid till ingenting

En vecka kvar i paradiset och värmen. Folk har börjat åka från området hem till sin vardag i Sverige och var och varannan kväll består i en avskedsfest för någon på området.

Själva blandar vi hemlängtan med fasa över att våra åtta veckor i solen nästa är slut.
Med en vecka kvar börjar vi också prata om vad som har varit roligast, minnen, vad vi kommer att sakna mest och vad vi längtar efter hemma i Sverige.

Ett av mina starkaste minnen kommer att vara en av kvällarna i Baan Krood under vår utflykt före helgerna.
Vi hade stökat av kvällens middag på den enda restaurangen som låg inom rimligt gångavstånd, ett litet ställe som låg längs stranden 15 meter från vågorna som rullade in.
På väg hem till vår bungalow och klockan är runt 6 på kvällen och med middagen redan avklarad finns det inte så mkt mer att fördriva tiden med. Nora frågar: Kan vi inte gå ner till vattnet och hoppa i vågorna? Jo självklart! Nora kastar av sig kläderna. Mamma H behåller som tur är sina på och längs på en nästan öde strand som stäcker sig nästan en mil runt bukten så står H och Nora i skymningen och hoppar i vågorna. En underbar syn och Nora tycker att det är fantastiskt roligt.

Här på andra sidan jorden får man verkligen Tid till ingenting (Citat från en känd artist. Första som gissar rätt får en guldstjärna...).
Om en dryg vecka samma tid på kvällen är det makaroner som skall kokas och korv som skall stekas.

Sunday, January 04, 2009

nya vanor

Nora har lagt till med vanor som blir svåra att fortsätta med hemma. Hon går på massage, och vill gärna ha det varje dag. Hon går på salong och målar sina naglar. På första stället valde hon blått nagellack och så målade de vita blommor på. Hon sa att hon aldrig mer skulle tvätta händerna.
Sen har hon klippt av sig håret, hon har page nu. Hon är superfin. Och jättenöjd.

Själv har jag vant mig med städning och diskning var tredje dag. För inga pengar alls, nästan så jag skäms. Men bara nästan.

frank

Provar hur sand smakar och nya kompisar.

nora


Oljemassage och strandliv

Saturday, January 03, 2009

drivved

Jag börja längta hem nu. Ett tecken är väl kanske att man sitter inomhus en solig dag i Thailand och kollar in hemnet. Jörgen kom in och frågade hånfullt om jag hade smort in mig med solskyddsfaktor.

Frank börjar få sin 8: tand. Men det märks inte, han går från famn till famn och lika glad som vanligt. Han älskar att hålla en hand och promenera, och får han sparka lite boll kan det inte bli bättre. Skrattar så han tjuter.

Nora börjar oxå längta hem. Ritade en teckning när hon låg i sin säng där hemma och tänkte på blommorna. Hej Ferdinand, tänkte jag men sa inget. När inte ens cola och glass är roligt längre är det dax att åka hem. Hon sa att hon ville hämta katten så fort vi kom hem. Vilken katt? tänkte jag.