nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Monday, May 30, 2005

vinkelslip

Idag har vi haft besök av våra kompisar Malin och Isabelle och Viktoria och Nova. Fördelen med att bjuda andra mammor på lunch är att de vet hur det kan vara; inge vett och etikett här inte. Och ingen blir stressad för att ens unge låter lite och appråpå att låta så har Nora hittat sina illskrik igen och grannen konstaterade glatt att hon låter som en vinkelslip när hon skriker så. Nackdelen är att det kan bli lätt stimmigt när 3 ska äta, sova och busa på samma yta. Isabelle sov i bilbarnstolen och Nora var blixtsnabbt framme och "gungade" henne, typ katapulteffekt! Nora och Nova busade på golvet - Nora drog Nova i håret så hon blev ledsen. Ja och så pågick det i ett par timmar men väldigt mysigt! Men det kan inte vara lika illa som för dessa!?

Sunday, May 29, 2005

morgontrött

Jaha, då står man här igen kl 23 på kvällen och bloggar fast jag tänkte imorse, trött som ett as, "IDAG jag gå och lägga mig kl 19" men icke.. Vi har kollat på ett radhus i Farsta. Läste en blogg av Linda i min smak. Allt i orginal sen -62. Tjusingen!! Jörgen sa att han aldrig skulle ta en dusch i det badrummet, och jag tyckte det var skitcoolt. Bruna väggar och inkaklat orangebadkar. Men eftersom vi inte vet om nån har budat under helgen så är det väl bara att vänta!? Perre var över och vi snackade lite ombyggnade och inbyggnader så det kändes ju lite hoppfullt iallafall.

Saturday, May 28, 2005

dagens

Gårdagens grej var att jag lämnade hemmet och landet för att först träna och sen möta Geraldine i stan. Först käkade vi världens godaste pizza på nytorget sen gick vi en krogrunda på Söder - var på Mosebacke, Metro, och Clarion; hur mysigt som helst!! (Skönt att få återuppleva Geraldines humor) För att sen sova hos morsan. Trodde jag skulle sova ut men vaknade vid 07 iallafall.
Dagens grej var att vara uppe oss Malin. Vi var 5 vuxna(?) och 3 barn. Ganska intensivt en väligt roligt. Som ett litet kollektiv, alla hjälpte till med barnen eller vad som nu behövdes göras; duka, grilla, torka snor, trösta, leka eller whatever. Roligt också att se hur Nora lekte med Malins brorsdotter Alicia på 1 år. Dvs dragkamp om Alicias leksaker.

Sovmorgon?

Som tidigare utlovat så skall jag (dvs Jörgen) och Nora träna på Nora's medvetenhet kring sovmorgon i sommar. Vi gjorde ett första försök imorse, men det gick inte riktigt enligt plan.
Nora vaknade första gången kvart i sex (Efter att ha sovit från kvart i sju igår kväll!) och efter en flaska välling så somnade hon om och vaknade halv sju. Nåja vi är på väg åt rätt håll.
För mig kändes den extra halvtimmen som en mini-sovmorgon.

Sovmorgon ja. Jag pratade med Hanna för en stund sedan. Hon är ute på permission (från barnpassning och de andra sysslorna här hemma) och hade efter att varit ute på stan en sväng igår kväll sett fram emot att få sova ut hos Noras mormor, utan barnskrik.
När hon vaknade? Runt sju på morgonen. Känns typiskt, men hoppas att hon kan somna om på förmiddagen.

Nu börjar jag verkligen se fram emot att få hem vår Hanna från permissionen. Både för att jag vill helgmysa med hela familjen men också för att jag ser fram emot Nora minspel och kroppspråk när Hanna kommer upp för gången här hemma.
Jag tror att hon kommer sparka med benen, skratta hysteriskt och kränga som en ostbåge för att få komma från min famn till Hannas när hon ser att mamma har kommmit hem igen.

Dags för en powernap på soffan innan Nora vaknar och det är dags att gå ut i solen.

Wednesday, May 25, 2005

navelont

Nora har sen ett tag tillbaka kommit på att man kan göra vissa saker och då skrattar vi bla dra i håret och bitas. Det låter underligt att vi skrattar men det är sant, vi skrattar för hon är så söt. När man säger till henne så dansar hon eller lägger huvudet på sne och ler stort. Vem kan motstå nått sånt? Men det är ju livsfarligt att uppmuntra ett sånt beteende så nu har jag/vi bestämt att sånt beteende ska ignoreras.(Ajabajja är en "lek" hon skiter högaktningsfullt i) För henne blir ju det en lek. Så idag har vi övat på att uppföras oss som folk. Har det gått bra då? Jag har inte blivit biten bara riven i naveln! Hon tar sitt lila krokfinger och rycker till. Smärta!!!!

Tuesday, May 24, 2005

trosjogg

Omvisningen på huset har varit idag och tydligen kom det spekulanter som inte var på söndagsvisningen så nu är antalet uppskrivna något fler (fast jag om någon borde veta hur lättvindligt man skriver upp sig och hur lite det betyder..)Men jag är hoppfull igen och jag blev ännu mer övertygad om att vi behöver större när Jörgen berättade att han i mörkret (Nora sov) tagit rena kallingar ur våran gemensamma underklädeslåda, som vi har pga platsbrist, för att ha efter sin lunchjoggingrunda. När han kommer till jobbet inser att han har tagit ett par av mina trosor. Han joggade i mina trosor! Jag vill bo större och ha en egen undeklädeslåda!

Monday, May 23, 2005

stevie wonder

Nora är lyckligt ovetande om våra flyttankar(Som ena sekunden är att flytta för att sen ändras till vi stannar). Hennes liv flyter på. När jag såg henne tillsammans m lilla Isabell idag insåg jag att hon faktiskt blivit ett barn. Jag menar att hon är ingen bebis längre utan hon har blivit ett barn som är med i matchen; nyfiken, rädd, glad, charmig, arg, viljestark. En cool sak är att hon lär sig nya saker hela tiden. Hon har dock inte lärt sig, trots att vi övat, att stoppa in canal Plus-kortet igen så det är numera fasttejpat!!! När hon hör musik eller reklamginglar dansar hon. Hon ser ut som Stevie Wonder fast hon bara rör huvudet åt ett håll, och gungar lite med kroppen. Hon har oxå lärt sig klappa händerna. Frågar man henne om hon ska klappa katten så klappar hon händerna!
Underbart med varmt väder. Idag satt vi på gräsmattan - käkade lite mossa, skrek när barren stacks, snackade om Ka-ka. Var det katten som gick förbi eller tuppen som gal eller fåglarna som kvittrade, jag vet inte.

Sunday, May 22, 2005

antiklimax

Radhuset i N.Sköndal var så stort att man nästan gick vilse och att vardagsrummet var lika stort som hela vårat hus, skitcoolt med andra ord. Det är klart man börjar drömma och fundera på vilket rum som vi skulle ta och vart soffan skulle stå men vi togs tillbaka till verkligheten, rått och brutalt, av våran mäklare efter visningen. Det hade varit dålig uppslutning på visningen och endast ett par stycken hade skrivit på intresseanmälan. Trots att vi hade fått indikationer på att det är svårt att säjla i Vidja just nu och att mäklaren hade snackat om "sämre tider" så känner jag mig sååå emlig. Dagarna kommer att vara så långa fram tills tisdag och ev budgivning.. Suck va trist! Våran plan B med huset; bygga ihop lillstugan m huset, kakla badrummet, fixa tvättstuga känns skittrist just nu.

Det löser sig, Sa han som sket i slasken.

Saturday, May 21, 2005

Morbror Dan

Äntligen har Dan tagit sig ledigt och kommit upp till Stockholm. Han ska vara här tills på torsdag, om ingeting oplanerat händer. Han och jag konstaterade att det var 5 mån sen de flyttade till Båstad och ändå kändes det som han aldrig varit borta när vi satt där runt middagsbordet. Morsan har varit barnvakt idag när vi har städat inför visningen imorgon (Varför har man aldrig så fint som när man ska flytta?) och när Dan kom hem till morsan vart Nora lite blyg och började dra och plocka med sin tröja men när jag och Jörgen kom dit vart det helt ok att sitta med Dan, hon satt i hans knä och jag tror att jag var den som mös allra mest. Mina bästa älsklingar (förutom Jörgen då..) satt där och var sötast i hela världen!
Visning imorgon, håll tummarna!

Friday, May 20, 2005

back in business

Nu var det nästan en hel månad sen jag bloggade sist och under tiden har bloggandet har blivit värsta heta grejjen. "Alla" gör det - Linda Skugge, Ebba von Sydow, Fredrik Virtanen, och så Minna och jag så klart men vi är ju pionjärer inom bloggarbranchen.. Nu står jag här och funderar på vad jag ska skriva om. Ska jag skriva om Noras bissara matvanor. Hon äter bara sen 3 veckor tillbaka "Pasta med broccoli" och saker hon plockar med själv dvs ostbitar, majs, skinkbitar och banan!? Allt annat bara totalvägrar hon. Kan man få skörbjugg när man år 9 mån? Eller ska jag skriva om att vi ska försöka sälja och flytta till radhus, eller ska jag skriva om vad Nora lärt sig sista dagarna. En sak måste jag berätta och det är den coolaste grejen, hon har lärt sig backa ner från soffa och säng, istället för att störtdyka med huvudet före, så nu backar hon och landar på fötterna. Va!? Mensa nästa eller? Äh, jag skriver ärligt. Jag är lite berusad och tänker nu gå och umgås med Jörgen och fortsätta dricka vin. Fan vad jag kommer ångra mig i morgonbitti.