nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Friday, September 28, 2007

Inte alls trött

Det sista hon vrålade innan hon gick och la sig för att sova lunch var " Jag är inte alls tröööööööött". Jag var klok nog och ignorerade henne. Nu har hon sovit i nästan två timmar. Det bäddar ju för en riktigt trevlig fredagskväll för jag kan säga att kombinationen trött och gnällig unge och trött och lättirriterad mamma är inte alls rolig. Hade vi haft tillgång till sand härinne så så skulle vi ha kastat den på varann. Och tyvärr skulle jag nog ha kastat första näven.

Men idag har vi sovit båda två så då kommer vi vara happy family hela kvällen... Eller kanske inte?!


Thursday, September 20, 2007

en vanlig kväll på Skrattis

Kvällens (o)-mogna konversation:

Nora: Men då får inte du komma på mitt kalas!! *Spark, spark, gråt, gråt, skrik, snyft*
Jag: Men då får inte du komma på mitt kalas heller!
Nora: Men då kommer jag ändå.

Tio minuter senare...
Nora: Men då får inte du komma på mitt kalas.
Jag: Men då kommer jag ändå. Då ska jag sjunga Ja må hon leva, ja må hon leva..
Nora: Näääääje!!!!! *Buhu, spark, spark, gråt, gråt*

test

Jag gjorde föräldratestet och resultatet sa att jag va en präktig förälder. Mohahaha... Men det var ju kul!!

Wednesday, September 19, 2007

stimorol

Vi var hemma hos Minna idag; jag tyckte Nora skulle sjunga Bä bä svarta get när vi fikade men det var tydligen för genant så det gjorde hon inte... När hon sen gått och lagt sig och vi släckt lampan hördes inne från hennes rum, med viskande och lite hemlig röst sjöng hon

Bä bä svarta get va´re du som sket? Näj näj, svarta ko det var Bertil Bo.

Morfars sånger fastnar som urtuggade stimorol...

Monday, September 17, 2007

febersnurr

Visst borde det vara en rättighet att sova i pappas och mammas säng när man är sjuk?! Det är ju ändå lite mysigt att ha en febervarm unge i sängen. Ända till hon börjar febersnurra dva snurra runt som en elvisp under och över bäddmadrassen. Hon sparkas, hon knäas i ryggen, hon kastar sin lilla chubby arm över halsen på oss. Framför allt så rivs hon med sina tånaglar. Jörgen och jag har rivmärken på hela sidorna efter hennes sparkar.
Sen undrar jag hur det kommer sig att den ungen alltid har mest plats trots sina ynka 15 kg. själv klamrar jag mig fast på kanten.

Sunday, September 09, 2007

rödtjut

Är just nu en tillfällig nyhet på bolaget. Jag smakade igår och nu vill jag bara ha mer. I lööv Kleine zaltze.. Funderar på att köpa upp hela Söderförortens lager för framtida bruk.

Tuesday, September 04, 2007

tolk, någon?

Det är utvecklande att gå på förskola. Nora har lärt sig nya ord, radiodans och jägarsport. Jag är lite osäker på vad dom betyder..

Monday, September 03, 2007

Uffe Lundell fan

Mitt barn är inte mitt barn. Vi sitter i bilen och Lasse Winnerbäck spelas.

N: Mamma, det låter som Ulf Lundell.
J: Jaa, det gör det fast han heter Lasse Winnerbäck som sjunger.
N: Jag gillar Ulf Lundell.
J: Hmmfp. Jaha!! Nä, din farsa har hjärntvättat dig!!

Fast hon var ju på 3-års kontroll idag och hon mättes och vägdes (98 cm/15kg) och sen kollade de hennes språkfärdigheter. Vi fick fylla i ett formulär men det kändes lite överkurs. Pratar ert barn meningar med tre ord? Eh, ja!! Barnmorskan sa att de brukade ta fram bilder på en boll, en penna och så fick barnet säga vad det var. Men hon tyckte inte det behövdes.

Sen sa barnmorskan att vi syns om ett år. Då ska vi se om du kan räkna till 3. Men va fan hon räknar (eller rabblar dvs hon har ingen koll) till 5 på engelska. Fast det sa jag aldrig.. Så Nora är ju ganska klok precis som jag och som sin farsa har hon en musiksmak som suger.

Sunday, September 02, 2007

taskig mottagning

Jag skulle vilja skylla på Jörgen; att det är hans fel att jag inte bloggat på länge men Nä-äh. Det handlar om att Lap-en har mottagning endast om den står mitt på vardagsrumsbordet. Det innebär att jag ska halvligga över bordet och blogga. Det är jag för bekväm och lat för!!

Men idag känner jag mig reo för lite häng. Nora går ju numera på förskolan Äppelgården. Hon trivs som firren i vattnet och leker dagarna i ända. När jag hämtar henne på em säger hon "Varför kommer du på en gång för?" En stor skillnad är att hon inte sover middag längre. Det innebär att hon är svintrött på kvällen och vi lägger henne redan vid 19 och då stupar hon i säng. Men jag kan ju lugnt säga att hon blivit en liten excorsistenunge på kvällarna. Skriker, grinar, kastar saker och springer och gömmer sig. Inte nån vi är van vid men väldigt väldigt svårt att hålla sig för garv när hon står och skriker ut order och pekar med hela handen.