nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Monday, October 31, 2005

Stunt-Nora

Helgens roligaste är att Nora lärt sig att ramla. Om man frågar henne "Kan du ramla?" så lägger hon sig på mage, snurrar runt på rygg och kastar iväg sitt lilla ben. Sen ligger hon där och flinar nöjt som värsta stunt-ungen. Igår "ramlade" hon inte om vi inte applåderade efter hennes små trix. Hon kanske skulle gå på "Kalle Flygare" istället för hos dagmamman, som för övrigt går kanon. Idag skulle de promenera till skogen och träffa typ Mulle. Var inte det ett trauma första ggn att träffa Mulle? Idag skullle jag bli livrädd om det kom en grönmålad gubbe med värsta rödvinsnäsan ur skogen och dessutom emot mig.

Thursday, October 27, 2005

röd-rumpa

Nora ska sättas på laktosfridiet över helgen. Hon har vart paj i magen i 2 veckors tid nu så vi ska se om det blir nån förbättring om hon inte äter mjölkproduktter. Jag har ingen aning om vad man har för alternativ om man är mölkallergisk! Jag var tvungen att ringa Novas mamma (Nova är hyperallergisk mot mjölk) och fick jag veta att det finns Soyayogurt, man kan göra egen välling av majsmjöl, nästan inget bröd innehåller mjölk. Efter det kändes det lättare, jag såg inte direkt fram emot att börja göra egen hemkörd yougurt, baka mjölkfritt bröd och handla svindyr specialvällning på apoteket. Ja ja hoppas det blir bättre nu för det är synd om våran lilla röd-rumpa. (Om Nora läser den här bloggen om 15 år kommer hon att hata mig :))

Wednesday, October 26, 2005

rörd till tårar

Det går kanon att lämna Nora hos dagmamman men när jag hämtar henne blir hon jätteledsen, stora krokodiltårar rinner, och hon slänger sig i min famn. Precis som hon kommer på just då att jag vart borta och även fast jag vet att hon inte vart ledsen under tiden(vart och shoppat!!) så knyter det sig i magen på mig. Men det händer mkt roligt oxå. Som igår jag när jag hämtar Nora och jag får berättat för mig att Nora ätit lunch alldeles slälv, med sked. Hon hade ätit jättebra och jättefint. Va? Är det samma Nora som efter 2 tuggor sopar ner maten på golvet, flinar och säger "Nä Nä" när hon är hemma? Idag vid middagen åt hon sin bebis-chili con carne alldeles själv. Jag blev rörd till tårar när hon satt där i full koncentration och stoppade skeden i munnen. Bara att få upp maten på skeden tog sin tid men hon åt upp hela portionen. Snosan!

Tuesday, October 25, 2005

gallonisar

Det är helt sjukt att jag för ett år sen satt ute i skogen med en liten nykläckt bebis som jag försökte lära känna. Idag ser hon hur stor ut som helst i vinteroverall, vinterkängor, och gallonbyxor. Värsta dagisbarnet!!! Imorgon ska Nora stanna lite längre hos dagmamman och äta lunch där. Pärsen kommer nästa vecka då hon ska sova lunch där för första ggn! Eller så går det hur smutt som helst!

Friday, October 21, 2005

vem älskar sin mamma?

Vi har vart hos dagmamman idag, Nora var till och med där själv 1 timme och det gick jättebra. Hon ville inte sitta i vagnen brevid "kompisen" Emilia och äta frukt men i Camillas knä gick det bra. När jag kom tillbaka efter en timmes free-styling i Farsta C satt hon och gjorde sandkakor och regagerade inget särsilt när jag jag kom tillbaka (1000 spänn fattigare!)
Som jag skrev igår så lär hon sig allt; idag har jag lärt henne - 1) När jag frågar vem som har bajsat då räcker hon upp handen, vare det stämmer eller inte. 2) När jag frågar vem som älskar sin mamma då räcker hon upp handen. Det stämmer dock alltid! Men bland det roligaste är - morsan lärde henne hur man använder lypsyl dvs man drar lypsylet över läpparna och när vi var på banken fick hon sitta och grejja med min väska (för att vara still) och efter en stund har NOra hittat en tampong som hon sitter och drar över läpparna. Sötnos!

Thursday, October 20, 2005

dagmamma

Lilla Nora ska börja hos en dagmamma och vi har börjat på invänjning. Idag var andra dan hos Camilla. Vi är bara där 2 timmar på fm och sen går vi hem och äter lunch och sover lunch. Nora är helt slut, hon somnar nästan direkt när jag lägger henne i hennes säng och det är ju faktiskt en ganska ovanlig företeelse! Hon försöker inte ens rivas vilket är en ganska irriterande grej hon börjat med när hon ska sova. Både Jörgen och jag har flera rivmärken i ansiktet. (Idag på jobbet var det en kille som frågade om jag vart i bråk eftersom jag hade sår under ögat.)
Hemma hos dagmamman finns det hur många dockor och dockvagnar som helst och Nora släpar runt på dockorna och låter "Määääääää Määää" dvs dockan gråter så kramar hon den och då blir det bra igen. Hon är som ett litet karbonpapper just nu, härmar allt man gör.

Wednesday, October 19, 2005

aoooum

Vi lever i oorganiserat kaos och ingenting är som vanligt. Vi bor hos morsan, vi har våra kläder i plastpåsar, katten är gipsad men den enda som lever som vanligt är Nora, förutom att hon har 2 katter att jaga nu. Men hon har kommit på ett bra sätt att bli polare med katterna - hon hämtar torrfoder ur deras skål och ger dem. Det roligaste är att hon hämtar ett i taget och lägger framför dem, så det blir ett par vändor innan dom lessnar!Hon kanske har förstått att dra katten i svansen så den lyfter inte är ett framgångsrikt sätt att bli polare. En annan rolig sak är att hon börjat säga mjau baklänges. Hon säger "Aoooum".

Wednesday, October 05, 2005

taktisk packning

Nu börjar det dra ihop sig till flyttdag och shit va jag känner mig stressad. Jag och Nora gör inte så mycket mer än att packa på dagarna, eller snarare att jag packar ner och hon packar upp och sprider ut. Idag låg det Cd-skivor över hela sovrummet men medans hon höll på att lajja med dom sprang jag ut till nästa flyttkartong i köket och fyllde den lite. Det gäller att vara taktisk!

Saturday, October 01, 2005

rädd för dammsugarslangen

Som jag ser det har jag 2 möjligheter att fixa/hålla ordning på livet i veckorna. 1) jag plockar undan (dvs fyller diskmasinen, hänger tvätt, mailar lite, vilar mm )medans Nora sover lunch och det blir skitstressigt eller 2) jag försöka göra henne delaktig dvs hon är med och "hjälper till". Hon får hjälpa till att typ slänga kläder i tvätten, lägga tillbaka saker på sin rätta plats, stänga skåp (japp, detta tar huuur lång tid som helst!) Men i fredags då var hon på riktigt bushumör - Hon gjorde allt tvärtimot. Hon slet ner täcket på golvet när jag försökte bädda, drog ur tvätten ur tvättmaskinen när jag försökte fylla maskinen och roligast av allt.. Hon kom på hur man stängde av dammsugaren och detta gjorde hon 150 000 ggr och hon bara skrattar. Tills jag lyfte munstycket mot henne och frågade om hon vill stoppa in skräpet där. Då gjorde hon sin nya grej, slängde sig på golvet, sparkade med armar och ben och skrek "NÄ NÄ NÄ".