nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Wednesday, November 30, 2005

Lusseinbjudan

Igår när vi hämtade Nora från dagmamman så fick vi en inbjudan till deras Luciatåg, som kommer att hållas i parkleken. Jag sa till JÖrgen jag kommer börja störttjura när jag ser henne i det lilla Lussetåget. Han svarade retsamt "du kommer börja störttjura redan nu" Som en öppen bok... Men helt ärligt det är ju skitgulligt. Tänk er själva Nora som liten pepparkaksgumma eller liten Lucia kanske!?
De är kanske Luciasångerna hon sjunger?? För hon har börjat sjunga jättemycket. En sång goes like this "Knacka, klappa, knacka nu, klappa nu. Alla fingrar dansar upp och ner. Upp och ner.." Skitgulligt när hon går runt och sjunger.

Friday, November 25, 2005

något att bita i

Som fritidsledare får jag en skrämmande inblick i ungdomarnas allmänbildning. Nu iveckan hände följande. Ett gäng ungdomar leker "Stad och land", en ordlek där man ska komma på stad, land, djur, namn mm på en viss bokstav, och jag som domare gav dem bokstaven V. Då viskar en kille på 13år till mig "Är växtriket ett land?" Och en tjej blev skitsur när hon inte fick poäng för Arlanda Stad. Det var visst en stad för hon hade sett skylten när hon åkte till Arlanda. Samma tjej skrev på bokstaven D Dalarna som stad. Och jag som funderade på att bli lärare. Då skulle jag verkligen få något att bita i.

Thursday, November 24, 2005

nona

Nora har kommit på en ny grej (som vanligt). Hon har kommit på att hon kan säga sitt eget namn.
Hon pekar på sig själv och säger 'Nona!'.

När Nora skulle sova ikväll så satte hon sig upp minst fyrtio gånger (nej jag skojar inte) från att ha legat på kudden, pekaade på sig själv och sa 'Nona!'.
Första gångerna hade jag svårt att hålla mig för skratt för hon är ju så ohyggligt söt. Efter en sisådär trettio gånger och tjugo minuter senare så var det dock lättare att hålla sig för skratt.
Jaa Nora, du kan lägga dig på kudden och sova ... Nora lägger sig... trettio sekunder senare så sitter hon upp ... 'Nona!' ... Jaa Nora, du kan ...

Efter en stund så tröttnade hon trots allt på Nonandet och återgick till den gamla klassikern "Om-jag-pussar-pappa-jättemycket-så-kanske-jag-slipper-sova".
Återigen svårt att hålla sig för skratt när hon laddar med pussmunnen och gör ett tydligt 'pusssmack' när pussen anländer.
Efter en stunds pussande så tröttnade hon på det också och somnade som en stock.
Samma underbara tjej som jag fem minuter tidigare tror aldrig kommer att somna, sover som en stock och gör knappt en antydan till att vakna när jag lyfter över henna från vår säng till hennes.

Wednesday, November 23, 2005

torka näsan

Det är inte bara possitivt att ha sin barn hos dagmamma. Ni vet den där reklamen (För Alvedon?) med pappan som ska hämta sin unge på dagis sen kommer det en annan unge och nyser farsan rätt i ansiktet? Iallafall det är hemma hos oss! Alla tre har vart hängiga under helgen men Nora är hos dagmamman igår och idag medans Jörgen och jag är hemma helt utslagna av barnbaskiluskerna.
Innan jag fick barn lovade jag dyrt och heligt att jag ALDRIG skulle pilla dom i näsan, just för att jag avskydde det själv, men nu är jag som besatt av den där lilla näsan. För helt ärligt det går ju inte att skicka iväg henne med näsan full av snor och sen kan hon ju andas mycket bättre. Men djävlar vad arg hon blir när jag försöker torka hennes näsa. Sorry Norpan!

Friday, November 18, 2005

kindtänder

Nora håller på att få sina kindtänder och det verkar inte vara nån lek. Hon är ledsen, vill bli buren, snorig och gråter krokodiltårar om hon inte får som hon vill. Det är verkligen inte den sidan av Nora som vi är vana med så man blir ju lite överaskad. Men det går förhoppningsvis över snart. Mest för hennes del men också för våran för det är verkligen huur jobbigt som helst att vakna flera gånger per natt och behöva natta om henne med välling.
Igår var vi hemma hos gammelmormor; hon skarttade så tårarna rann när Nora sprang runt och gjorde sina trix. (Stå på ett ben, ramla, flirta, ja hela repetoaren..) Och som en hysteriskt rolig avslutning gick nora och snöt sig i hennes diskhandukar.

Sunday, November 13, 2005

vit, off-white, nearly-white, gråvit

Nora mår som fisken i vattnet här i kollektivet (alltid någon som har tid att leka och busa) medans jag/vi börjar längta till att flytta till "Skrattis". Nu när vi ser hur det börjar bli inflyttningsklart, iallafall på överväningen, så längtar jag/vi ännu mer. Det går förvånansvärt bra att bo "hemma" igen men alternativet hade ju vart att bo kvar i Vidja och då är det 100 ggr bättre att bo här; även om det ibland ser ut och känns som ett läger! Imorgon ska fondväggen tapetseras och badrummet kaklas. Förhoppningsvis kan jag också bestämma vilken typ av vit vi ska ha i hallen och köket. Jag har aldrig hajjat att det finns så många vita färger och efter ha köpt grön färg till Noras rum efter bara ha kollat på en liten färgpalett, färgen blev illgrön, så väljer jag vit med större omsorg..

Tuesday, November 08, 2005

skitfula påsktuppar

Idag när jag hämtade Nora från dagmamman så hade de vart i Mulleparken och dekorerat egna små julljus. Vi fick ta hem Noras ljus som var dekorerat med stjärnor, tomtar och pepparkaksgubbar. Dagmamman upplyste mig om att Nora själv valt var gubbarna skulle sitta, ifall jag tyckte att de satt konstigt men det var verkligen jättesött!
Jag ser framför mig en tid då man vid alla högtider har framme egenskapade små pyntsaker. Skitfula påsktuppar av toarullar och små tavlor av juteväv med nån ditlimmad tomte.

Thursday, November 03, 2005

gympalektion

Jag citerar "Pärsen kommer nästa vecka då hon ska sova lunch där för första ggn! Eller så går det hur smutt som helst!" Så skrev jag när Nora hade ätit lunch hos dagmamman första ggn; nu har hon sovit där ett par ggr och det går verkligen hur smutt som helst. Dagmamman berättade att hon lagt Nora på madrassen sagt "Vänta här jag ska bara byta på Emilia" Efter en stund kommer Nora ut fr sovrummet då säger dagmamman "Gå in och lägg dig så kommer vi snart" och när hon kommer till sovrummet har Nora gått och lagt sig på madrassen OCH sover dessutom!!
Igår hade de hyrt en gympasal i Farsta Hallen och haft gympa. Va, hur gulligt är inte det? De hade sjungit, hoppat, legat ner, klappat händerna men Nora tyckte bäst om att springa runt runt. Dom hade haft jättekul och dagmamman tänkte ringa mig bara för att jag skulle få höra när Nora sprang runt och skrattde så hon tjöt. Ibland vill jag vara en fluga på väggen där så man få ser hur kul dom har det!