nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Sunday, September 28, 2008

Frukost



Frank vaknade alldeles för tidigt och var på ett djävla humör. Då är det tur att man har en lite nanny, en retsam sån men ändå. Hon matade honom med lite vaniljyogurt och då blev han gladare, men bara så länge yogurten kom med jämn ström.

Thursday, September 25, 2008

DN

Stundens dilemma: Ska jag duscha eller låtsatsläsa DN när FRank sover? Jag speedar genom DN. Om det var dagens eller gårdagens? Jag har ingen aning.

Tuesday, September 23, 2008

Frälsis och risgryn

Idag trumpetar vi för franks lilla tand som tittat ut (han blir 6 mån imorgon) och att han haft en riktigt riktigt bra natt. Han somnade klockan 19, vaknade vid 22 för att sen sova till 05. Då var han pigg men jag slog näven i täcket och sa att i den här familjen går vi INTE upp klockan 05. Han protesterade ganska länge men sen somnade han om och sov till 08.30

Som kompensation för en bra natt hade han en stökig dag men det kan jag ju leva med. Han skrek helt vansinnigt under hela promenaden, om inte hans morbror bar honom. Vi har hängt med min brorsa hela dagen och jag tror tyvärr att Frank förstörde chanserna till småkusiner eller åtminstånde försenade eventuella kussar i 5-10 år. När brorsan gick sa han att han skulle hem och vila lite. Hahhaha... Lite och klen, får gå med i Frälsningsarmén.

Sunday, September 21, 2008

kängor

Provade ett par skitsnygga röda höstkängor men kom på att att det verkade dumt att köpa ytterligare ett par kängor när vi åker bort hela vintern. Oj, nu fick jag det sagt också. Thailand i November till Januari om du undrar.

Thursday, September 18, 2008

veckans

Veckans matvrak..
Veckans byfåne..
och till sist veckans hemliga.

apatrött

Jag håller på att återhämta mig ifrån fredagsnatt. Det var apakul att joba natt igen men shit va trött jag var. Mådde illa och hade huvudvärk i flera dar efteråt. Men det är väl så när ens sömndepåer är tömda redan innan man går till jobbet?!

Igår slog det mig att jag inte har så länge kvar på min föräldraledighet. Ganska snart beger jag mig iväg nattetid och blir en vanlig vuxen igen. Kissa med stängd dörr, äta varm mat och (kanske) få prata till punkt. Nu ser jag fram emot det men vi får väl se hur det känns i Januari?

Friday, September 12, 2008

Samtalet som är värt att vänta på.

Jag ligger brevid Frank och försöker få honom att sova. Hemtelefonen ringer. Kritiskt läge, så jag vågar inte gå upp och svara. Det slutar och mobilen börjar ringa direkt. Vadi hela helvetet??? Nu måste jag svara. Jag smyger upp men Frank vaknar till ändå. Jag lubbar ner för trappen, mobilen tystnar (hemligt nummer) och hemtelefonen ringer. Jag lubbar uppför trappen i jakt på den trådlösa. Hinner inte, är nu lätt svettig och irriterad. Chansar på jobbet, och så rätt jag hade. Nu ska jag jobba inatt; jag är så glad att jag dansar och sjunger här hemma.

Thursday, September 11, 2008

Propavan önskas

Det känns som Frank ALDRIG sover. Det stämmer ju inte, det vet jag men hur bör/ska en 5-månaders bebbas sovdygn se ut. Nån klok som vet? Hur sover era bebisar?

Skriv nu inte att dom sover hela natten för då går jag och kväver mig i mitt nybakta bröd

UPDATE: Frank vaknar runt 06. Sover en kortis vid 08 och ytterligare en kortis vid 09.30. Sen sover han vanligtvis lite längre efter lunch. Men sen sover han inge mer på dan, det innebär att han är vråltrött redan vid middagen. Han nattas vid 19-tiden, vaknar vid ca 23 och 03 och vill/får flaskan. Sen vaknar han vid 06 och är hungrig igen somnar inte om.

UPDATE II: Bra nätter somnar han om utan stök efter han ätit, vanliga nätter stökas det hejvilt innan han somnar om.

Bagare Bengan


Ibland blir jag tårögd av min egen prestation!

Wednesday, September 10, 2008

i dag Onsdag

En spännande dag ur mitt vilda liv:

* Impulsköpt ett par skor. Kompis G sa att jag skulle köpa dom. Herrgud, du har ju fött 2 barn, bara de gör att du kan köpa dom. Min tanke att jag behövde vinterskor var överflödig. Jag har ju fött 2 barn, fatta bra argument för.. allt.

* Tränat boxning. Så där bra sparringpartner, det kändes som hon dansade sig igenom timman.

* Köpt smörgåskex till Frank. Som jag hetsåt med bregott på, så där lyckat köp.

Ja, sen var det läggdags.

stora killen

Det känns som det var igår han gjorde entre men han äter redan majspuré som en hel karl, spottar ut gröt som han aldrig gjort annat, står "lull" och sitter i sin stol och slaskar med smörgåskex.
Han verkligen älskar Nora; det finns ingen som kan få honom att skratta så gott som hon kan. Underbart att höra.

Friday, September 05, 2008

Babysim och Dalarna

Igår var Frank på babaysim för första gången, och det var en hit. Han plaskade och sprattlade hejvilt. Men som alltid med babyaktiviteter så blir det alltid fel tid. Vi vände och funderade på lämplig tid och fram till att f.m var bra för då hade han sovit. Troligt, att han sov igår!!! Men jag kan lova att han sov efter badet..

Nu ska han sova i bilen. Det har jag bestämt. För vi ska åka till Leksand över helgen.

Wednesday, September 03, 2008

telefonlista

Jag gör som Minna:


Har du kysst nummer sju? Nej, och det kommer aldrig hända.

Har du träffat nummer nio i veckan? Nej men vi prommade i Fredags.

Älskar du nummer tio? Bettan på bemaningen. Ja när hon ger mig extrajobb.

Är nummer elva en sötnos? På sätt och vis, hon är våran BVC-sköterska.

Är nummer femton en bästis? Nej men superhärlig fd chef.

Har nummer sexton gått i samma klass som du? Hon är ngt äldre och uppväxt i småland så nix.

Brukar du hänga med nummer nitton? Jag undviker honom helst.

Är nummer tjugo bra? Mycket bra, en kompis.

Gillar du nummer tjugosex? Sådär, vi är inte polers direkt.

Vet du om nummer trettioett har ett förhållande? Japp, en ganska ny kärlek.

Hur känner du nummer trettioåtta? Från när jag Malin och Geraldine gjorde den grekiska Ö-världen på 90-talet. (Hilfe, va länge sen)

Är du intresserad av nummer fyrtiotvå? nej, vi är gamla kollegor.

Hur länge har du känt nummer fyrtionio? Alldeles för länge, min bror.

havrefras

Jag hoppas hon säger samma sak om tio år.

Jag ordnade barnvakt så jag kunde åka iväg och boxas. Morfar hade med sockerkaka men Nora ville inte ha, hon ville hellre ha en skål med bara havrefras!?!? Klockan kvart i åtta sa hon Nä, nu vill jag gå och lägga mig!

Eller inte..

Vid middagen pratar jag och Nora om familjeförhållanden. Att jag blir mormor när hon får barn och Frank blir morbror till hennes barn osv. När jag förklarat mycket pedagogiskt i säkert 10 minuter vad alla i familjen blir tittar hon storögt på mig och säger med teatralisk röst Och morfar blir min pappa!

insikt

Nora ligger på golvet brevid Frank. Plötsligt hör jag henne säga Nu är du kysst, nu är du kär i mig.

Fatta om man visste de när man gick i högstadiet. Fatta hur mycket olidlig tonårskärlek som hade kunnat blivit besvarad.

Monday, September 01, 2008

Hon är verkligen something special

Den flickan har språköra.

Nora: Vet du vad tjalatabla debley dooki mo betyder på finska?
Jag: Eh, nej!
Nora: Jag vill ha mera smörgås.
Jag: Jag fixar det.