nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Monday, March 31, 2008

7 dagar


En vecka gammal idag!

Var hos Torran idag och Frank har gått upp 10% av sin kroppsvikt på 4 dar. Det är ju toppen men jag kunde inte låta bli att tänka om man själv ökade i samma takt. Hemska tanke!

P.S Och som vanligt så tillhör inte hakorna personen som skrivit inlägget!

Saturday, March 29, 2008

kärlek

Jag blir alldeles varm i mamma hjärtat, Undebara undebara.

kommunikation

Ett axplock från den förvirrade familjen:

Nora: Var är.. eh, var är.. Jag har glömt vad han heter.

Nora: Var är min.. var är min storebror?

Hanna: På söndag är det flytta-fram-tiden-dagen.
Jörgen: *Disträ* Jaha på Tv?
Hanna: *surt* Va? Nää, sommartid fattar du väl?
Jörgen: Jaha, säg det då.

Thursday, March 27, 2008

ostbågen

Det är klart att jag förstod att livet skulle förändras med två barn men när man sitter mitt i så fattar man just ingenting. Vad hände? Och på 24 timmar. Lilla söta Nora slänger helt plötsligt i dörrar och skriker "Då tänker jag inte äta nån frukost". Inte världens värsta hot men ändå en annan Nora.

Sen är det ju de här med amning. Inte världens enklaste grej innan man, dvs Frank och jag, blivit kompatibla. I natt var vi inte det kan jag säga. Hur i he-te kan en sån liten låta så mycket och bli så röd och vara så stark. Föreställ er en illröd ostbåge som låter som ett brandlarm, det var våran natt.

Vi ska tillbaka till BB på kontroll idag; kl 9.30 men vad är det för tid att ge till en nybliven 2-barns familj. Hajjar dom inte att vi är i chock och behöver gå upp 04 för att hinna? Men samtidigt, vad spelar det för roll? Vi var ju ändå vakna då, gick och sjöng för ostbågen. Jag får följa morsans råd att gå och lägga sig med alla kläder på, färdigsminkad och allt.

Tuesday, March 25, 2008

Lillebror

Äntligen så kom den lille ut, det blev en liten Frank. Han kom igår kväll den 24:e och allt gick som det skulle. Nora är än så länge en mycket cool storasyster, trots en incident vid skötbordet då Frank pinkade sig själv i ansiktet och stänkte henne i ansiktet.
Hon sprang in och surade på sitt rum när hon tyckte han ammade för länge så sa hon surt "Då vill inte jag va storasyster längre"

Vi får se hur det blir med uppdateringar här framöver. Har en känsla av att jag kommer springa runt smått förvirrad.

Sunday, March 23, 2008

Önskedröm eller..

Inatt drömde jag att jag var med och spelade brännboll, och bollen flög iväg upp på ett berg där jag klättrade upp och skulle leta efter bollen. Tyvärr lossnade staketet när jag hängde idet och jag ramlade ner. Då vaknade jag.

Friday, March 21, 2008

Nej, nej och åter nej.

Nej, jag har inte fött barn ännu. Nej, jag har inte kläckt. Nej, jag är inte på BB. Ja, jag är fortfarande hemma.

Vi är barnlediga och som den mogna människan jag är så passar jag på att storstäda i lugn och ro.

Tuesday, March 18, 2008

Irre och Pirre

Om 4 dagar är det beräknat att den lille ska komma (Jag tror 4 April is the day) men det är ingen stress för vi har lite svårt med namn. Kan inte enas om varken tjej eller killnamn, det är liksom inget som känns 100. Frågar vi Nora kan hon säga Irre eller Pirre, då känns t.o.m J´s förslag efter en hockeymålvakt bättre.

ZZzzz

Åkej´ra. Det är inte så dumt med Tv i sovrummet. Speciellt inte imorse när Nora vaknade lite väl tidigt och vi knäppte på bollibompa.

Monday, March 17, 2008

Men jag dååå?

Men va faaan, har inte kändisar 40 veckors graviditet? Tidningarna raporterar att både ditten och datten är gravida i typ 4:dje månaden sen ett par veckor senare föder dom fullgånga bebisar. Men det borde ju va min tur nu. Jag har ju vart gravid i flera år nu, men får hon före mig kommer jag bli riktigt irriterad.

hångel

Jörgen och jag Kommer-hem-från-jobbet-hånglar.

Nora: *I falsett* Ni är inte kära!!
Jörgen: Jo, jag är jättekär i din mamma.
Nora: *Smått hysteriskt* Nä, jag är kär i mamma. Du kan va kär i... morfar.

Friday, March 14, 2008

gårdagens aha

Nu vet jag varför man blir sur och grinig när man är gravid. Det är för att om man är glad och skrattar, kanske hejdlöst, då kissar man på sig. Och hur skulle det se ut om alla preggon kissade på sig i tid och otid.

Jag säger inte att det hänt mig men igår fick jag berättat för mig hur min X skulle försäkra sin motorcykel varpå h*n kontaktar försäkringsbolaget. De skickar hem papper där det står skicka in bilder tagna från sidan och rakt framifrån. Konstigt, tänkte X men gick ner till fotoautomaten och tog bilder på sig själv från sidan och framifrån som h*n sen skickade in.

Thursday, March 13, 2008

nöjd bitch

En fördel med att vara gravid och lite lagom irriterad är man får som man vill. Inte så att jag går omkring och bitchar med flit utan snarare har inte ork och intresse att fundera på vad andra tycker om mig när jag gör si eller så.

Som idag var jag hos barnmorskan, hon är för övrigt ganska torr, och jag hade ett speciellt önskemål varpå hon frågar lite oengagerat Nu? och tittar på klockan. Jaaa, nu!!! Jag fick som jag ville och drog över tiden med ett par minuter så nästa preggo fick vänta men jag gick därifrån nöjd.

snopet värre

Jörgen: jag står i kön för att köpa bubbel.
Jag: Ja va kul, det är ju igångsättande har jag hört.
Jörgen: Fast jag tänkte att vi skulle ha den när bebisen kommit.
Jag: Jaha?!

Wednesday, March 12, 2008

happy happy

Idag är jag bubblande glad. Fnittrar här i min ensamhet. Dels för att brorsan är hemma igen och dels för att hon skriver så hysteriskt roligt.
Men så klart finns det mindre roliga saker och idag är det att katten åkt på stryk igen (I vilken gång i ordningen?) och vi ska till Tant Doktorn senare. Dyrt! Dyrt! Dyrt!

UPDATE: 1000 spänn senare har jag en sur katt med strut på huvudet som stirrar surt på mig.

Sunday, March 09, 2008

hälsofreaket

Imorse drog vi iväg hela familjen till simhallen. Jag kände mig som en riktigt lyckad mamma. jag till och med tog några längder i motionsbanan. J skrattade och sa att jag kunde ta snabbanan. Eh, not!!
Den nyttiga känslan försvann när vi gräddade frasvåfflor till lunch. Med grädde och egenplockade vinbär. Så nu känns det som vanligt igen. Mätt, trött och tung.

Birgit

Vi håller på och leker i vardagsrummet och jag befinner mig i horisontellt läge. Då ringer det plötsligt ilsket på dörren och jag tar mig upp så fort jag kan. Vem står där om inte Birgit, hon som ringde den14:e januari. Hon letade efter ett bortsprunget barn och ville veta om hon var här och lekte med Nora.

Hon verkar inte "tappa bort sina barn" så värst ofta men nu vet hon vart jag bor och har mitt telefonnummer. Happy me!

Friday, March 07, 2008

Askungen 2008

Stökigt. Uttråkad. Vårsol. Dammigt. Hungrig. Otymplig. Täppt i näsan. Retlig. Ont i kroppen. Vill. Vill inte. Måste. Tycker synd om mig själv. Skriver listor. Oorganiserad. Vimsig. Pausar. Dricker kaffe. Smutstvätt. Ajax. Pausar. Suckar. Längtar efter bebis. Funderar på namn. Duschar. Får energi. Städar. Utomhusfika i solen.

Och så levde hon lyckligt i hela sitt liv.

Thursday, March 06, 2008

Nezeril

Jag har blivit värsta Nezerilknarkaren. I alla preg-tidningar står det att man ska ha koksalt motnästäppan och dricka mycket vätska och yada, yada, yada.. Inte använda Nezeril men jag har gått på dom tunga grejjerna sen den första täppan. Jag har en liten flaska i sängbordet och igårkväll fick jag panik. Trots att det var typ 1/3 del kvar så fick jag inte ut nått. Försökte på alla sätt och vis. Det brutala viset, det något milda viset, jag skruvade isär skiten men inget hjälpte. Jag vaggade ut i full fart till badrumsspåpet, smått hysterisk över hur natten skulle bli. Krafsade runt bland flaskorna och med skakade händer hittade jag en flaska. Men samma sak där - det kommer inte en droppe. Krafsar vidare och hittar en Nezeril för barn upp till 2 år. Det måste vara som att röka på Barnambyl men lyckan var oändlig. Puffade säker 3-4 ggr i varje näsborre.

Idag hittade jag en egen liten langare. Dagismammor ska inte föraktas. Mamma U kastade fram en burk med det här. Tack tack tack.

Wednesday, March 05, 2008

drömjobbet

Jag lever mitt liv via Tv:n just nu. Patetiskt men sant. Jag tittar inte bara utan lever mig in, och känner med programmen.
Måndagar suktar jag efter Cesar, på Tv 4 fakta. På torsdagar kollar jag på Kustbevakarna och myser åt Nisses torra humor. Sen mitt i veckorna lite då och nu tittar jag på Animal Planet och förundras (och äcklas) över hur man kan ägna sitt liv åt att rädda vilda smådjur. Varför vill man rädda duvor i skorstenar? Varför vill man rehabilitera skabbiga rävar? Varför vill man rädda nyfödda grävlingar och ställa klockan mitt i natten för att handmata dom? Och tänk att röntga skadade svalor? Kanske är jag hjärtlös men jag tycker att det är äckligt och helt meningslöst. Hela skogen är ju fy f-n full av duvor eller åtminstånde hela Farsta torg. Äh, blää säger jag bara.

Så de kan bli!?

Saker blir ju sällan som man tänkt sig. Så här gick det för mig på min havandeskap. Dvs downhill!

Jag tänker att jag ska fortsätta äta någorlunda nyttigt men jag äter 2 punchrullar och en banan till lunch och sena nattmackor bara för att.

Jag tänker att jag ska hålla igång, fortsätta röra på mig, men jag ligger mest på soffan. Skulle simma varje morgon - Har simmat 2 gånger, på 9 veckor.

Jag tänker att jag ska ta tillvara på tiden men räknar flera gånger per dag hur många dagar det är kvar tills BF. Är övertygad om att jag får livet tillbaka bara magen försvinner. Undra om jag blir besviken?

Jag tänker att jag ska åka till jobbet och hälsa på men jag har inte ens ringt dom.

Jag tänker att jag ska luncha och passa på att ses med kompisar innan bebben kommer men tycker det är skönare att äta hemma så jag kan gå direkt till soffan och sova efter jag ätit. Och efter middagen är inte att tänka på - sover till Bollibompa.

Äh, jag är redo för pain nu. Trött på små mesiga förvärkar och molande värk. Jag vill känna real pain nu och föda barn.

UPDATE: Karaktär var ordet jag letade efter..