nora&brorsan

Mest om Nora och nu med lillebror Frank, om livet i förorten med en lättretad mamma och en matnörd till pappa.

Sunday, August 31, 2008

mellanmål

Våran granne har en schäfer så hon och jag brukar prata hundar. Vi har även vart ute och gått hundpromenader. Idag träffade jag henne och var tvungen och berätta om dvärgpudeln, hon skrattade gott och länge sen sa hon Yxi kanske äter upp henne. "Mellanmål" fick just då en ny innebörd.





Friday, August 29, 2008

Definitionsfråga

Jag: Dra inte Frank i håret!
Nora: Jag drar inte. Jag håller bara.
Jag: Suck. Okej, håll inte Frank i håret.

Thursday, August 28, 2008

dammtuss

jag hoppas inte dagisfröknar läser blogger.

Jag och dagisfröken X pratade om att hon ville köpa hund. Va kul, då kan jag va hundvakt sa jag glatt. Hon nämde aldrig att hon funderade på att köpa en dvärgpudel, vilket hon också gjorde. Idag frågade hon om jag hade lust att hjälpa henne, så ser ni nån med lösnäsa och lösmustasch promenera med barnvagn och en liten pudel, hälsa inte. Låtsats inte om mig.

Tuesday, August 26, 2008

honeymoon

Franks smekmånad med Nora verkar vara över. Hon är inte alls lika gullig mot honom utan har börjat slita saker ur händerna på honom, petar lite för hårt. Gör det mesta lite för hårt och för mycket, men han är tålig och skrattar mest åt henne. Jag kan se om jag överaskar henne i nånting som jag inte borde se, hon ser så skyldig ut och frågar jag vad hon gör så har hon glömt eller så svarar hon inte. Kan ibland säga Jag tänker om jag frågar på skarpen.

Jag sa till henne att hon kommer att få igen när han blir större och kan dra henne i håret men då svarade hon Då springer jag ut i gatan. Vad handlar de om? En underveten önskan att han sprang efter eller??

Hon har nog kommit på att han är här för att stanna..

3-åringen vs 33-åringen

Vi fick boken Leva med barn när Nora föddes. Jag hittade en text om 3-åringen v.s 33-åringen. Så gott folk, this is me..


Den vänliga och älskvärda 33-åringen.

Som barn upplever man ofta sin 33-årsförälder som en vänlig och älskvärd person med mycket bestämda åsikter. Nu har föräldern passerat den "oroliga" 28-års åldern.
33-åringen visar stor tillgivenhet för sina barn, vill vara med och spelar ibland fotboll med barnen. Föäldern börjar nu också på allvar behandla pojkar och flickor olika.
Nu börjar man också märka ett ökande intresse hos föräldern för den egna kroppen. Papporna försvinner allt oftare ut i elljusspåret, mammorna byter kläder och frisyr.
På kvällarna pratar föräldrarna allt oftare om sex, men föräldern är fortfarande inte mogen att ge någon mer fullständig beskrivning utan ger bara enkla och korthuggna svar när man frågar.
Föräldern börjar nu också prata med fler ord: självförverkligande, jämnstäldhet, karriär. Den börjar nu också bete sig mer som barn, dvs med gräl, slagsmål och fantasilekar. Man märker nu också ett starkare intresse hos föräldern hos för andra människor, både jämnåriga kamrater och tjugoåringar.
Men 33-åringen är fortfarande omogen och sårbar i en kamratgrupp, inte minst vid s k fester.

Texten är tagen ur sitt sammanhang när man inte får läsa om den älskvärda 3-åringen, men det blev roligare så här.

Saturday, August 23, 2008

frusen tönt

Jag säger bara.. hybris, och djävla tönt.

Thursday, August 21, 2008

Blivande miljörevisor?

Comhem var här och upptäckte felet så nu har vi fungerande uppkoppling och ringring. Men jag säger inte vems felet var!! Så nu pratar vi inte mer om det!

Jag och Frank har hittat ett gemensamt nöje. Att gå långpromenader. Under våra promenader lyssnar jag på musik i min nya fina telefon och han ligger och tittar upp på allt som rör sig. Jag tror att det är löv och träd som är roligast. Han ligger iallafall och skrattar, flaxar med armarna och skriker helgalet. Det här mysiga glada skriket kan också bytas ut till panikskrik när han blir trött och håller på att somna. men jag är glad ändå, vi har ju ändå kommit en bit på väg i hans fobiträning när det gäller att sova i vagnen.

Självförtroende.nu

Självförtroendet är det inge fel på:

Klockan 07.40 imorse stod Nora, med en bandanas på huvet, framför spegeln och sjöng Jag är snyggast i familjen, jag är snyggast i familjeeen.

Wednesday, August 20, 2008

Totalt oviktigt

Det är väl lika bra att passa på att blogga lite medan Internet funkar.. Comhem kommer hit och gör en felsökning imorgon, och det kan ju behövas. Idag när jag pratade i telefon bröts samtalet och telefonin las ner i en halvtimma. *Gahhaaa* Tur att jag inte stått i telefon kö innan!

Mina barn pallar inte kalas 2 dagar i rad. Först fyllde Nora och dan efter fyllde kompisen Nova så det blev mycke party söndag måndag. (Fördelen var ju trötta barn som sov som de skulle.)

Själv har jag fått dille på att promenera. I fettförbränningssyfte. Igårkväll gick jag och kompis U i elljusspåret, en slinga på 3.2 km, två varv dessutom. Och pratade en massa strunt oxå.

Monday, August 18, 2008

4 år

Igår fyllde Nora 4 år. Jag tror hon fick allt hon ville ha (inte tändstickor dock..) och väldigt mycket till.

Som en slagen hjältinna somnade hon som en stock på kvällen. Och jag förstår henne, först kompisarna på kalas och direkt efter kom släkten. Men det var verkligen hennes dag igår och Frank verkade fatta att det var nått stort på gång för han vägrade sova mer än små stunder.

Friday, August 15, 2008

sjörövar Fabbe

Jag frågade Nora hur hon ville fira sin födelsedag. Hon svarade att hon vill ha smörgås på sängen och vi skulle sjunga Ja må hon leva för henne och sen skulle vi tillsammans sjunga Sjörövar Fabbe. Eeeh, okej. Bäst att jag övar lite på texten då!

Stickan Larsson

Om man är trött efter dagis är det tur att man kan reta sin lillebror. Man kan tex skälla högt som en hund så han blir rädd och börjar gråta, eller man kan alltid ligga bakom honom och ropa hans namn så han hör men inte ser dig. Eller så kan man svicsha leksaker fort förbi så han inte hinner se. Bäst av allt man kan sno nappen från honom.
Fråga Nora hon vet.

Thursday, August 14, 2008

Sommarfavoriter

En dagsutflykt till Utö med kompisar och föräldrar. Avslutade dagen i lekparken.
Glad Frank var oxå med till Utö.


Arg Nora var på ALV i ösregnet.

Hjärtapärtat

Nora fyller 4 snart, och när vi frågade vad hon önskade svarade hon ett sängbord. För jag har ingenstans att ha min Hello Kitty-klocka. För några dagar sen utökade hon sin önskelista med diverse prylar, och avslutar med och så vill jag ha tändstickor. Jag såg framför mig hur hon eldade upp katten eller huset. För om du inte är hemma när du fyller år så kan jag tända ljusen på din tårta.

Den flickan har ett hjärta av guld.

Wednesday, August 13, 2008

fucking comhem

Vi har bytt telefoni och bredband till Comhem. Sämsta skiten nånsin. Jag tror dom kör uppdateringar på dagtid (minst användare då?) men det innebär att jag varken har Internet eller telefon vissa dagar. Jag fan skicka min mobilräkning till dom.

Anyway, vi är tillbaka från semestern och lag lyckades inte alls med packningen. Jag packade på torsdagen när de var strålande sol, så vi hade gott om klänningar och linnen .Tack och lov kastade jag ner Noras regnkläder precis innan drog. Men vi hade det jättebra trots reget, Nova och Nora fiskade, vi gjorde Astrid Lindgrens Värld, vi åkte till Västervik och fikade, vi hann med Lager 157 oxå. Hade de bra helt enkelt.

Semester i all ära men min autistiska sida gillar ju rutiner, och ordning och reda. Så det är faktiskt skönt att J börjat jobba och Nora är tillbaka på dagis.

Tuesday, August 12, 2008

knas

Det är knas med Comhem eller datorn , eller nått. Det är svårt att blogga och det blir inte lättare med arg bebis i knät,

Friday, August 01, 2008

mensa

Jag försöker packa kläder och prylar som kan behövas för en veckas semester i Västervik, för en hel familj. Lyckas jag kommer jag kräva inträde i MENSA. Jag vet att vi inte åker till ett U-land så om jag , Gud förbjude, glömmer nått så går det att handla där. Men jag tänker och tänker på allt som ska med men packandet tar aldrig slut.

Ungarna kommer nog att ha allt dom behöver. Själv står jag väl i Dröpshult i nattlinne och inte har ett enda ombyte med mig.